Anasayfa

22-03-2022
'Ülkemizdeki Gerçekler'in konuğu Ahmet Kara
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) "Ülkemizdeki Gerçekler" başlıklı çevrim içi program serisinin yedinci bölümü 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 15.00'te yayınlanacak.
22 Mart 2022 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) "Ülkemizdeki Gerçekler" başlıklı çevrim içi program serisinin yedinci bölümü 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 15.00'te yayınlanacak.

ABTTF'nin YouTube kanalı ve Facebook sayfasında aynı anda canlı yayınlanacak yedinci programın konuğu "Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu" avukatı Ahmet Kara olacak.

Soru-cevap formatındaki programda, Batı Trakya Türk toplumunun dernekleri İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği'nin yer aldığı Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının Yunanistan tarafından 14 yıldır uygulanmaması ve İskeçe Türk Birliği'nin yaptığı temyiz başvurusunu Yargıtay'ın reddetmesi üzerine Temmuz 2021'de düzenlediği protesto yürüyüşü hakkında savcılığın 7 ay sonra soruşturma başlatması ele alınacak.

Yunanca-İngilizce eş zamanlı tercümenin de olacağı programı canlı izlemek için linkler şöyle:
YouTube İngilizce yayın: https://www.youtube.com/watch?v=Cdqb2wOSfxg
YouTube Yunanca yayın: https://www.youtube.com/watch?v=TucGcA0ygTw
Facebook İngilizce yayın: https://www.facebook.com/events/530424451926571
Facebook Yunanca yayın: https://www.facebook.com/events/1577576645962781

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti