Anasayfa

28-03-2022
'Pandemi önlemleri eylülde yeniden değerlendirilecek'
Plevris: '60 yaş üzeri için ceza tamamen kaldırılmıyor, erteleniyor'
28 Mart 2022 Pazartesi

Sağlık Bakanı Thanos Plevris koronavirüs önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eylül ayında DSÖ'nün uyarılarına göre pandemide artış beklendiğini söyleyen Plevris, önlemlerin mevcut epidemiyolojik durum ve yaz ayının gelmesi sebebiyle kaldırıldığını, eylül ayında ise yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Vaka sayılarının yüksek olmaya devam ettiğini söyleyen Plevris, halkın büyük bölümünün aşılanması sebebiyle sağlık sisteminde ciddi bir baskı olmadığını kaydetti. Aşı sertifikasının yürürlükte olmaya devam edeceğini de vurgulayan Plevris, yaz aylarında epidemiyolojik duruma göre aşı sertifikası ibraz etme zorunluluğunun değerlendirileceğini söyledi.

60 yaş üstü aşısızlar için uygulanan maddi cezanın 15 Nisan ile 31 Ağustos tarihleri arasında askıya alınacağını belirten Plevris, söz konusu ceza uygulamasının epidemiyolojik duruma göre eylül ayında yeniden ele alınacağını kaydetti.

Aşı olmayan sağlık çalışanlarının sözleşmeleri hakkında da açıklama yapan Plevris, önümüzdeki Çarşamba günü oylaması yapılacak kanun teklifi ile iş sözleşmelerinin yıl sonuna kadar askıya alınmasının planlandığını vurguladı.

Haberler


DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı