Anasayfa

27-05-2022
İlk yüz yüze bakanlar kurulu toplantısında Türkiye'ye mesaj
Bakanlar Kurulu, iki yılı aşkın bir süreden sonra ilk kez yüz yüze yapıldı. Başbakan Kiriakos Miçotakis'in ABD'ye ve Davos'a yaptığı ziyaretin ardından gerçekleşen kabine toplantısında Türk - Yunan ilişkileri ön plana çıktı.
27 Mayıs 2022 Cuma

Bakanlar Kurulu, iki yılı aşkın bir süreden sonra ilk kez yüz yüze yapıldı. Başbakan Kiriakos Miçotakis'in ABD'ye ve Davos'a yaptığı ziyaretin ardından gerçekleşen kabine toplantısında Türk - Yunan ilişkileri ön plana çıktı.

Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasında güçlü bir Yunanistan'ın rahatsızlık verdiğini, bu nedenle komşu ülkelerin Yunanistan'a "dayılandığını" ileri süren Miçotakis, "Ancak ne kadar tehdit ederlerse o kadar küçük düşüyorlar ve inanıyorum ki bizi ne kadar tahrik ederlerse o kadar dışlanıyorlar" dedi. Miçotakis, "Coğrafyanın bizi yan yana istediğini defalarca söyledik ama onlar karşımızda durmayı seçiyorlar." ifadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis, "Saçma, tarih bilmeyen ve neticede bir çıkmazla diyalog başlatmak için bir nedenimiz yok. Aksine, uluslarası hukuka ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı her türlü yaklaşıma açığız. Ancak bu, haklarımızı savunmayacağımız ve son aylarda bölgemizde yaşanan kabul edilmeyecek olayları tüm uluslararası platformlarda kamuoyuna açıklamayacağımız anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor