Anasayfa

09-06-2022
Yunanistan'da enflasyon son 28 yılın rekorunu kırdı!
Yunanistan İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre, Yunanistan’da enflasyon Mayıs ayında %11,3’e yükseldi.
9 Haziran 2022 Perşembe

Yunanistan İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre, Yunanistan’da enflasyon Mayıs ayında %11,3’e yükseldi. Böylece enflasyon oranında 28 yıl aradan sonra rekor bir artış gözlendi.

Bu dönemde enflasyon şampiyonu ise doğalgaz ve elektrik fiyatı oldu. Doğalgaz %172,7, kalorifer yakıtı %65,1 arttı. Elektrik tarifeleri %80, yakıtlar ve yağlar %36,6 oranında zamlandı. Öte yandan süt ürünlerinde %14,1, ekmek ve tahıl ürünlerinde %13,4, ette %13,8 ve yağlarda ise %23,2 oranında zam kaydedildi.

Havayolu taşımacılığında %22,8, gemi taşımacılığında ise %17,7 oranında artış yaşandı. Otellerde de fiyatlar %22,2, sinema ve tiyatrolarda ise %13,9 oranında arttı.

Özellikle, Mayıs 2022 Genel TÜFE’sinin, Mayıs 2021 Endeksi ile karşılaştırılması, 2021 ile 2020 karşılaştırması sırasında kaydedilen %0,1’lik bir artışa kıyasla %11,3’lük bir artışa neden oldu.

Enflasyon oranında 28 yıl aradan sonra ön yüksek değere ulaşılarak, 1994 rakamlarına dönülmüş oldu. Şubat 1994’te %11,4, aynı yılın Ocak ayında %11,3 olan enflasyon Temmuz 1994'te %11,7'ye yükselmişti.


Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi