Anasayfa

09-06-2022
Yunanistan'da enflasyon son 28 yılın rekorunu kırdı!
Yunanistan İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre, Yunanistan’da enflasyon Mayıs ayında %11,3’e yükseldi.
9 Haziran 2022 Perşembe

Yunanistan İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre, Yunanistan’da enflasyon Mayıs ayında %11,3’e yükseldi. Böylece enflasyon oranında 28 yıl aradan sonra rekor bir artış gözlendi.

Bu dönemde enflasyon şampiyonu ise doğalgaz ve elektrik fiyatı oldu. Doğalgaz %172,7, kalorifer yakıtı %65,1 arttı. Elektrik tarifeleri %80, yakıtlar ve yağlar %36,6 oranında zamlandı. Öte yandan süt ürünlerinde %14,1, ekmek ve tahıl ürünlerinde %13,4, ette %13,8 ve yağlarda ise %23,2 oranında zam kaydedildi.

Havayolu taşımacılığında %22,8, gemi taşımacılığında ise %17,7 oranında artış yaşandı. Otellerde de fiyatlar %22,2, sinema ve tiyatrolarda ise %13,9 oranında arttı.

Özellikle, Mayıs 2022 Genel TÜFE’sinin, Mayıs 2021 Endeksi ile karşılaştırılması, 2021 ile 2020 karşılaştırması sırasında kaydedilen %0,1’lik bir artışa kıyasla %11,3’lük bir artışa neden oldu.

Enflasyon oranında 28 yıl aradan sonra ön yüksek değere ulaşılarak, 1994 rakamlarına dönülmüş oldu. Şubat 1994’te %11,4, aynı yılın Ocak ayında %11,3 olan enflasyon Temmuz 1994'te %11,7'ye yükselmişti.


Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu