Anasayfa


09-08-2022
Andrulakis’ten, Miçotakis’e ‘derin devlet’ suçlaması
PASOK - KİNAL partisi lideri Nikos Andrulakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in, "kurulan derin devlet düzeni hakkında açıklama yapmaktan düzenli şekilde kaçındığını" söyledi.
9 Ağustos 2022 Salı

Telefonu, Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EİP) tarafından dinlendiği ortaya çıkan muhalefet partisi PASOK'un lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Andrulakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in, "kurulan derin devlet düzeni hakkında açıklama yapmaktan düzenli şekilde kaçındığını" söyledi.

Andrulakis, EİP Başkanı Panayotis Kontoleon ve Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis'in istifasına neden olan dinleme skandalına ilişkin açıklama yaptı.

Miçotakis'in dinlenme olayını "yasal" olarak nitelediğine dikkati çeken Andrulakis, EİP'in neden kendisini dinlediğine ilişkin açık ve net şekilde açıklama yapması talebinde bulundu.

Andrulakis, bir parti lideri olarak gizliliğinin açıkça ihlal edildiğine işaret ederek, "Miçotakis, kurulan derin devlet düzeni hakkında açıklama yapmaktan düzenli olarak kaçınıyor." dedi.

Dinleme talebinin Ukrayna ve Ermenistan istihbarat teşkilatlarından geldiği yönünde basında yer alan iddialara da değinen Andrulakis, Miçotakis'e hitaben "Ermenistan ve Ukrayna'nın takibe katıldığına dair masallar, onların büyükelçilikleri tarafından sizin için en resmi ve aşağılayıcı şekilde yalanlandı." ifadesini kullandı.

"BİLGİM YOKTU"
Başbakan Miçotakis ise konuya ilişkin, "Yanlıştı. Bilgim yoktu, eğer olsaydı buna asla izin vermezdim." açıklamasını yapmıştı.

Söz konusu olayın EİP'nin eksikliklerini ortaya çıkardığını dile getiren Miçotakis, "Her şey yasal olarak yapılmasına rağmen EİP bu özel eylemin siyasi boyutunu hafife aldı. Kanuni açıdan doğruydu ancak siyasi olarak kabul edilemezdi." diye konuşmuştu.

Haberler


Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti