Anasayfa


09-08-2022
‘Dinleme talebi Ukrayna ve Ermenistan’dan geldi’ iddiası yalanlandı
"Kathimerini" gazetesi, PASOK Partisi Başkanı ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikos Andrulakis ile gazeteci Thanasis Kukakis'in telefonlarının dinlenmesi yönündeki talebin, "Ukrayna ve Ermenistan'dan geldiğini" öne sürerken, iki ülkenin Atina büyükelçileri bu iddiayı yalanladı.
9 Ağustos 2022 Salı

"Kathimerini" gazetesi, PASOK Partisi Başkanı ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikos Andrulakis ile gazeteci Thanasis Koukakis'in telefonlarının dinlenmesi yönündeki talebin, "Ukrayna ve Ermenistan'dan geldiğini" öne sürerken, iki ülkenin Atina büyükelçileri bu iddiayı yalanladı.

Gazetenin haberinde, Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EİP) Başkanı Panayotis Kontoleon ve Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis'in istifasına neden olan dinleme skandalına ilişkin "dış bağlantılar" olduğu öne sürüldü.

Konuya ilişkin herhangi bir kaynak paylaşmayan gazete, "Talebin, Ukrayna ve Emenistan istihbarat teşkilatlarından geldiğine dair bilgiler bulundu." ifadesine yer verdi.

Detaylara değinilmeyen habere, Ukrayna'nın Atina Büyükelçisi Sergii Shutenko ve Ermenistan'ın Atina Büyükelçisi Tigran Mkrtchian'dan yalanlama geldi.

Mkrtchian'ın yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların "utanmaz yalan" olduğu dile getirilerek, "Ermenistan, hiçbir hükümetten kimsenin telefonunu dinlemesini istemedi." ifadeleri kullanıldı.

Shutenko ise Twitter'dan, "Ukrayna, Yunan tarafından bunu hiçbir zaman talep etmedi. Bu iddialar gerçeklikten kopuk." paylaşımında bulundu.

"MİÇOTAKİS YALAN SÖYLÜYOR"
Ana muhalefet partisi SiRİZA’dan yapılan yazılı açıklamada, "Miçotakis hem yalancı hem kibirli hem de pişmanlık duymuyor. Dinleme skandalına üçüncü ülkeleri karıştırmaya çalışıp, kendi sorumluluklarını başkalarına yüklüyor. Kendini kurtarma uğruna, her türlü yalanı söylüyor. Derhal istifa etmeli." değerlendirmesi yapıldı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, dinleme skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yanlıştı. Bilgim yoktu, eğer olsaydı buna asla izin vermezdim." demişti.

Çeşitli sınamalara karşı EİP'nin katkısının göz ardı edilemeyeceğini kaydeden Miçotakis, "EİP'nin güçsüz olmasını isteyen pek çok düşman var. Yunanistan dışında bazı karanlık güçler, ülkede herhangi bir istikrarsızlık planı üzerinde çalışıyorlarsa, Yunanistan'ın güçlü olduğunu bilmeliler." diye konuşmuştu.

Haberler


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor