Anasayfa


12-08-2022
İnsan Hakları İzleme Örgütünden telefon dinleme skandalına tepki
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Yunanistan'da bir muhalefet partisi liderinin ve iki gazetecinin ülkenin istihbarat teşkilatı tarafından dinlenmesinden endişe duyulduğunu bildirdi.
12 Ağustos 2022 Cuma

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Yunanistan'da bir muhalefet partisi liderinin ve iki gazetecinin ülkenin istihbarat teşkilatı tarafından dinlenmesinden endişe duyulduğunu bildirdi.

HRW'den Eva Cosse AA muhabirine yaptığı açıklamada, "(Gazeteciler) Thanasis Kukakis, Aris Malichudis ve muhalefetteki PASOK-KINAL partisinin lideri Nikos Andrulakis'in doğrulanan dinlenmesi konusunda ciddi şekilde endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Cosse, Yunanistan'da medya özgürlüğüne ilişkin endişelerin arttığına işaret ederek hükümetin bağımsız kuruluşlara baskısının daha da yaygınlaştığını söyledi.

Yunan makamlarını, dinlemeden sorumlu kişileri soruşturmaya çağıran HRW yetkilisi Coose, gelecekte bu tür olayları önlemek için önlemlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yunan Helsinki İzleme Hakları grubunun sözcüsü Panayote Dimitras ise gazetecilerin ve parti liderinin dinlenmesinin hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede kabul edilemez bir olay olduğunu belirterek, "Bir hukuk devletinde genel sekreter değil, o (Başbakan) istifa etmeliydi." dedi.

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı