Anasayfa


13-08-2022
Çipras: ‘Miçotakis devlet içinde derin bir yapılanmanın başı’
SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras, dinleme skandalı nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis’i ağır ifadelerle eleştirerek istifaya çağırdı.
13 Ağustos 2022 Cumartesi

SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras, dinleme skandalı nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis’i ağır ifadelerle eleştirerek istifaya çağırdı.

Çipras, EFSYN gazetesinde yayımlanan yazısında “Politikacıların ve gazetecilerin yasal ve yasa dışı olarak izlenmesine ilişkin ortaya çıkan ifşaat, Anayasa’ya ağır bir hakaret teşkil etmektedir” ifadesine yer vererek, Miçotakis’in skandal sonrası siyasi sorumluluğunu kabul ederek şerefiyle görevinden ayrılabilmesi için istifa etmesinin son şansı olduğunu dile getirdi. Miçotakis’i devlet içinde derin bir yapılanmanın başı olmakla suçlayan SİRİZA lideri, ülke içinde demokratik değerlerin yok sayıldığını kaydetti.

CUNTA BENZETMESİ
Muhalefet lideri Çipras, Ulusal İstihbarat Teşkilatı EİP’nin Başkanı Panayotis Kontoleon ve Başbakanlık Genel Sekreteri ve aynı zamanda Başbakan Miçotakis’in yeğeni olan Grigoris Dimitriadis’in istifalarının yeterli olmadığını vurgulayarak basit bir değişimle ‘hiçbir şey olmamış gibi’ devam edilemeyeceğini belirtti. Miçotakis ve ekibini 1967-1974 yılları arasında iktidarda olan ve diktatörel bir yönetim sergileyen Albaylar Cuntası’na benzeten Çipras, Miçotakis’in çalışma ofisinin bulunduğu yere de atıf yaparak Başbakan’ın tüm sorumluluğu ‘Maksimu Cuntası’na devrederek kendisini kurtaramayacağının altını çizdi.

AB BİLGİLENDİRME İSTEDİ
Gazeteci Thanasis Kukakis’in ve PASOK Partisi lideri Nikos Androulakis’in cep telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, devam eden soruşturmalar hakkında Yunanistan’dan bilgi talebinde bulundu. Skandalın patlak vermesinden iki hafta önce yayımlanan AB Komisyonu’nun “2022 Hukukun Üstünlüğü Raporu”nda, “Yunanistan’da gazetecilere yönelik saldırı ve tehditler sürüyor. Gazetecilerin mesleki ortamı daha da kötüleşti” denilmişti.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret