Anasayfa

02-09-2022
Karamanlis'in dinleme skandalıyla ilgili sözleri YDP'de tartışma yarattı
Eski başbakan Kostas Karamanlis sessizliğini bozarak, dinleme skandalıyla ilgili açıklamalarda bulunması iktidar partisindeki bazı çevrelerde rahatsızlık yarattı. Karamanlis, konunun tamamen aydınlatılmasını istedi.
2 Eylül 2022 Cuma

Eski Başbakan ve Yeni Demokrasi Partisi'nin eski başkanı Kostas Karamanlis’in telefon dinleme olayıyla ilgili tartışmalara müdahalesi parti içinde ses getirdi.

Eski başbakanın açıklamalarını değerlendiren çevreler, kendisinin topluluk önünde nadiren konuştuğuna dikkat çekerek, açıklamalarının Başbakan Miçotakis'e yönelik ciddi bir eleştiri olduğunu savunuyorlar.

Girit'teki bir etkinlikte konuşan Karamanlis, PASOK - KİNAL lideri Nikos Andrulakis ve gazeteci Thanasis Kukakis’in telefonlarının dinlenmesiyle ilgili olay hakkında hoşnutsuzluğunu gizlemedi.

Karamanlis, "Bu gibi durumlarda, şeffaflık ancak olay tamamen açıklığa kavuşturulduğunda gerçekleşir. Olay, o kadar ağır ve ciddi ki, demokratik işleyişe gölge düşürülmesine izin verilemez ve müsamaha gösterilemez. Bu olayların hükümetin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olması sadece antidemokratik değil aynı zamanda yasa dışıdır. Aynı zamanda hayal gücünün ve politik aptallığın da tüm sınırlarının ötesindedir. Böyle bir şeyi kimin ve hangi gerekçeyle talep ettiğini ve kimin ve nasıl onayladığının açıklığa kavuşturulması zorunludur." ifadelerine yer verdi.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor