Anasayfa

03-10-2022
'Yunanistan, halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmalıdır'
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye etti.
3 Ekim 2022 Pazartesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada Yunanistan ile ilişkilere de değindi.

Erdoğan meclisteki konuşmasında, "Ege’deki gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan’ın, bu hususta adeta teşvik edilmesi de akılla, izanla, müttefiklikle bağdaşmaz. Bölgede tahrik ve gerilim siyaseti gütmek, hiç kimsenin hayrına değildir, olmayacaktır. Biz, 100 yıl sonra Yunanistan’ı kimlerin yeniden üzerimize saldığını çok iyi biliyor, bu şekilde oynanmaya çalışılan oyunun farkında olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Yunanistan yönetimine, kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu