Anasayfa

03-10-2022
'Yunanistan, halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmalıdır'
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye etti.
3 Ekim 2022 Pazartesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada Yunanistan ile ilişkilere de değindi.

Erdoğan meclisteki konuşmasında, "Ege’deki gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan’ın, bu hususta adeta teşvik edilmesi de akılla, izanla, müttefiklikle bağdaşmaz. Bölgede tahrik ve gerilim siyaseti gütmek, hiç kimsenin hayrına değildir, olmayacaktır. Biz, 100 yıl sonra Yunanistan’ı kimlerin yeniden üzerimize saldığını çok iyi biliyor, bu şekilde oynanmaya çalışılan oyunun farkında olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Yunanistan yönetimine, kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor