Anasayfa

03-10-2022
Nabi İbrahimcik FUEN Başkan Yardımcısı oldu
FUEN Delegeler Kurulunda üç dönem FUEN Başkan Yardımcısı olarak yer alan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu'nun ardından ABTTF Başkan Yardımcısı Nabi İbrahimcik FUEN Başkan Yardımcısı oldu.
3 Ekim 2022 Pazartesi

Avrupa'daki azınlıkların çatı kuruluşu FUEN (Avrupa Milletleri Federal Birliği) başkan yardımcılığına ABTTF Başkan Yardımcısı Nabi İbrahimcik seçildi.

1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen FUEN Delegeler Kurulunda FUEN Başkanı ve FUEN Başkanlık Kurulu seçimleri yapıldı. Seçimler sonucunda delegelerin oyları ile FUEN Başkanı Lorant Vincze yeniden başkanlığa seçildi.

2013-2022 yılları arasında üç dönem FUEN Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ABTTF Başkanı ve mevcut FUEN TAG Sözcüsü Halit Habipoğlu ise bu kez aday olmadı. FUEN Başkan Yardımcısı pozisyonu için dokuz adayın yarıştığı seçimler sonucunda ABTTF Başkan Yardımcısı Nabi İbrahimcik, delegelerin büyük çoğunluğunun oyları ile FUEN Başkan Yardımcısı seçildi.

FUEN Başkan Yardımcıları Daniel Alfreider (İtalya Ladin azınlığı), Bahne Bahnsen (Almanya Friz azınlığı) ve Gösta Toft (Danimarka Alman azınlığı) tekrar FUEN Başkan Yardımcısı seçilirken, FUEN Başkanlık Kurulu'na Nabi İbrahimcik ile birlikte ilk kez seçilen isimler Olivia Schubert (Macaristan Alman azınlığı) ve Bernard Gaida (Polonya Alman azınlığı) oldu.

Haberler


Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu öğrencisinden yüzmede büyük başarı

İlkokul birinci sınıfa kayıtlar başladı

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet