Anasayfa

03-10-2022
Nabi İbrahimcik FUEN Başkan Yardımcısı oldu
FUEN Delegeler Kurulunda üç dönem FUEN Başkan Yardımcısı olarak yer alan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu'nun ardından ABTTF Başkan Yardımcısı Nabi İbrahimcik FUEN Başkan Yardımcısı oldu.
3 Ekim 2022 Pazartesi

Avrupa'daki azınlıkların çatı kuruluşu FUEN (Avrupa Milletleri Federal Birliği) başkan yardımcılığına ABTTF Başkan Yardımcısı Nabi İbrahimcik seçildi.

1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen FUEN Delegeler Kurulunda FUEN Başkanı ve FUEN Başkanlık Kurulu seçimleri yapıldı. Seçimler sonucunda delegelerin oyları ile FUEN Başkanı Lorant Vincze yeniden başkanlığa seçildi.

2013-2022 yılları arasında üç dönem FUEN Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ABTTF Başkanı ve mevcut FUEN TAG Sözcüsü Halit Habipoğlu ise bu kez aday olmadı. FUEN Başkan Yardımcısı pozisyonu için dokuz adayın yarıştığı seçimler sonucunda ABTTF Başkan Yardımcısı Nabi İbrahimcik, delegelerin büyük çoğunluğunun oyları ile FUEN Başkan Yardımcısı seçildi.

FUEN Başkan Yardımcıları Daniel Alfreider (İtalya Ladin azınlığı), Bahne Bahnsen (Almanya Friz azınlığı) ve Gösta Toft (Danimarka Alman azınlığı) tekrar FUEN Başkan Yardımcısı seçilirken, FUEN Başkanlık Kurulu'na Nabi İbrahimcik ile birlikte ilk kez seçilen isimler Olivia Schubert (Macaristan Alman azınlığı) ve Bernard Gaida (Polonya Alman azınlığı) oldu.

Haberler


Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi

Turistik adalarda sağlık personeli eksikliği yaşanıyor

İsraillilerin Batı Şeria’da Rum Ortodoks Kilisesi mülküne yönelik ihlali Atina’yı rahatsız etti

DEB Partisinden İmaret’teki acı olayla ilgili açıklama

Sarancına ile Gerdeme arasında yangın

ABTTF’den kapatılan Türk Azınlık okulları kararına tepki

Üç azınlık okulunun daha kapatılmasına BTTÖB’den tepki

Rodop Tabipler Odasından İmaret’te yaşanan olayla ilgili müdahale çağrısı

Yerapetritis, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile Atina’da görüştü

Mora Yarımadası’nda şarbon alarmı

Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı