Anasayfa

11-10-2022
Varufakis: 'Dedeağaç'taki LNG tesislerinin çevreye ciddi etkileri olacak'
Mera 25 Partisi Başkanı Yanis Varufakis, Dedeağaç'ta oluşturulan LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) tesislerinin çevreye ciddi ölçüde etkilerinin olacağını belirtti.
11 Ekim 2022 Salı

Mera 25 Partisi Başkanı Yanis Varufakis, Dedeağaç'ta oluşturulan LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) tesislerinin çevreye ciddi ölçüde etkilerinin olacağını belirtti. Mera 25 partisi lideri Varufakis Dedeağaç'ı ziyaret etti. Burada çevreci kuruluş temsilcileriyle görüşen Varufakis, bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Çevreci kuruluş temsilcileri Mera 25 partisi lideri Varufakis'e altın madenlerinin bölgeye yerleşmelerine karşı verdikleri mücadeleyi anlattı. Temsilciler, şu anda Dedeağaç limanının Amerikan kontrolünde olduğunu belirterek, Dedeağaç bölgesinde koruma altında olması gereken bölgelerin de şu anda korunmadığına dikkat çektiler. Çevreci kuruluşların temsilcileri yaz aylarında yanan Dadia ormanı hakkında da Varufakis'e bilgi verdi.

Mera 25 partisi başkanı Yanis Varufakis ise yaptığı konuşmada altın madenlerinin çevreye korkunç zarar verdiğini belirterek bu madenlerin tüm dünyada kapatılması gerektiğini söyledi. Enerji üreten rüzgar panellerinin karaya değil, denize konması gerektiğini vurgulayan Varufakis, bölgede kullanılan rüzgar panellerinin eski teknolojiye dayandığını kaydetti. Bölgedeki doğalgaz boru hatlarının hidrojen boru hattına dönüştürülmesi gerektiğini savundu.

Burada, Dedeağaç, Trakya ve Doğu Makedonya’da daha önce uygulanan başarısız kalkınma modeli nedeniyle bir çok sanayi kuruluşu harabeye dönüşmüş durumda.

Bugün burada, Dedeağaç’ta yeni bir harabe inşa ediliyor: Tüm bu LNG tesisleri. Bunlar harabeye dönüşecek. Bir düşünün, buna ne kadar para veriliyor? Bunun çevresel etkisi nedir? Tüm bunlar çok geçici. Daha sonra buradan gidecek. Peki sonra ne olacak? Tüm tesisler harabeye dönüşecek.

Varufakis, Dedeağaç ziyaretinde bölgedeki balıkçılarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Varufakis'e ziyaretinde bölgedeki parti yöneticileri de eşlik etti.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor