Anasayfa

17-10-2022
Türkiye - Yunanistan arasında göçmen krizi
Plastik botlarla Meriç Nehri’ni geçen 92 göçmenin çıplak halde bulunduğunu belirten Yunanlı yetkililer, Türkiye’yi söz konusu göçmenleri Yunanistan’a geçmeye zorlamakla suçladı. Türkiye de Yunanistan'a temelsiz ve asılsız iddialara son vermesi çağrısında bulundu.
17 Ekim 2022 Pazartesi

Plastik botlarla Meriç Nehri’ni geçen 92 göçmenin çıplak halde bulunduğunu belirten Yunanlı yetkililer, Türkiye’yi söz konusu göçmenleri Yunanistan’a geçmeye zorlamakla suçladı. Türkiye de Yunanistan'a temelsiz ve asılsız iddialara son vermesi çağrısında bulundu.

İltica ve Göç Bakanı Notis Mitarakis, hafta sonu Twitter hesabından çıplak göçmenlerin fotoğrafını paylaşarak Yunanca ve İngilizce mesajında, "Türkiye’nin, sınırda kurtardığımız 92 göçmene yönelik davranışı uygarlık adına utanç vericidir. Ankara’nın olayı soruşturmasını ve AB ile olan sınırlarını korumasını bekliyoruz." dedi.

Yunan polisi, Meriç Nehri’ni geçerek ülkeye giren göçmenlerin bazılarının vücutlarında yaralar olduğunu söyledi.

Göçmenlerin Yunan polisine ve AB sınır ajansı Frontex görevlilerine, Türk yetkililer tarafından farklı araçlara bindirilmeye zorlandıklarını ve bu şekilde sınıra götürüldükleri iddiasında bulundukları bildirildi. Göçmenler teknelere binmeden önce de çırılçıplak soyunmaya zorlandıklarını ileri sürdü.

FAHRETTİN ALTUN'DAN YUNANİSTAN'A YANIT
Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yunanistan’ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye’ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz." dedi.

Altun, Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in, Twitter’dan Türkiye’ye ilişkin yaptığı paylaşımlar üzerine, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’yi kendileriyle karıştıran Yunanistan’ın Göç ve Sığınmadan Sorumlu Bakanı, paylaştığı yalan yanlış içeriklerle ülkemizi zan altında bırakmaya çalışmış." ifadesine yer veren Altun şunları kaydetti:

"Yunanistan, bu beyhude ve ciddiyetten uzak çabalarıyla, kişisel eşyalarını gasbedip sınır dışı ettiği mültecilerin fotoğraflarını yayımlarken, bu mazlumların haysiyetine bile saygısı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Yunan makamları önce Frontex ile suç ortaklığı yaparak, Ege’de boğulmasına neden olduğu bebeklerin, Meriç’te soyup kemerle dövdüğü, donarak ölmesine neden olduğu insanların hesabını vermelidir. Yunanistan’ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye’ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz."

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu