Anasayfa

19-10-2022
'Tayfun' füzesi Yunanistan'da gündem oldu
Türkiye’nin dün test ettiği yerli ve milli imkanlar ile üretilen 'Tayfun' füzesi Yunanistan'da gündem oldu.
19 Ekim 2022 Çarşamba

Türkiye’nin dün test ettiği yerli ve milli imkanlar ile üretilen 'Tayfun' füzesi Yunanistan'da gündem oldu.

Rize’de Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (ROKETSAN) geliştirdiği yerli füze ’Tayfun’un test atışı dün (18 Ekim Salı) yapıldı. Rize - Artvin Havalimanı’nda Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’na ait apronda, saat 06.50’de karadan denize yapılan uzun menzilli atışta, füzenin 561 kilometre uzaklıktaki hedefini başarıyla vurduğu belirtildi.

Türkiye'nin balistik füze denemesi Yunanistan'da yoğun bir şekilde tartışıldı. Test atışını haber yapan Bloomberg’in haberi Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. "Türkiye tehdidi nasıl yükseltiyor" sorusunu soran Ta Nea, "Füzenin kat ettiği mesafe İzmir ile Atina arasındaki mesafenin iki katı." ifadesine yer verdi.

Kathimerini gazetesi, Türk yetkililerin projeyle ilgili herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddettiğinin altını çizdi ve projenin büyük bir gizlilikle yürütüldüğünü kaydetti. Kathimerini "Tayfun" projesini manşetine taşıdı.

Skai ise füze denemesini "Güç gösterisi" başlığı ile verdi. Eleftheros Tipos gazetesi füze denemesi için "Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu" yorumunda bulundu. Eleftheros Tipos da "Tayfun" projesinin büyük bir gizlilik ile ilerlediğinin altını çizdi.

Haberler


GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA

Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu