Anasayfa

20-10-2022
Korona ve grip için ortak self test
Hem koronavirüs hem de gribi (influenza tip A ve B) aynı anda tespit eden self testlerin satışına eczanelerde başladığı bildirildi.
20 Ekim 2022 Perşembe

Hem koronavirüs hem de gribi (influenza tip A ve B) aynı anda tespit eden self testlerin satışına eczanelerde başladığı bildirildi.

Aynı kitte her iki virüsün de bulaşıp bulaşmadığının tespit edildiği self testler, koronovirüs için kullanılan testlerle aynı şekilde çalışıyor. Kullanıcının burnuna soktuğu çubuğun batırıldığı sıvı bu kez iki ayrı yuvaya damlatılıyor.

Böylece koronavirüs kutusunda pozitif sonuç çıkması durumunda T harfinin altında kırmızı bir ikinci çizgi beliriyor. Grip durumunda ise A vepa B tipi olduğuna bağlı olarak ilgili harfin altında çizgi ortaya çıkıyor.

Söz konusu testlerin fiyatının 4,5 ila 8 euro arasında olduğu belirtildi.

Haberler


Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı

Serez Hastanesinde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor