Anasayfa

20-10-2022
Korona ve grip için ortak self test
Hem koronavirüs hem de gribi (influenza tip A ve B) aynı anda tespit eden self testlerin satışına eczanelerde başladığı bildirildi.
20 Ekim 2022 Perşembe

Hem koronavirüs hem de gribi (influenza tip A ve B) aynı anda tespit eden self testlerin satışına eczanelerde başladığı bildirildi.

Aynı kitte her iki virüsün de bulaşıp bulaşmadığının tespit edildiği self testler, koronovirüs için kullanılan testlerle aynı şekilde çalışıyor. Kullanıcının burnuna soktuğu çubuğun batırıldığı sıvı bu kez iki ayrı yuvaya damlatılıyor.

Böylece koronavirüs kutusunda pozitif sonuç çıkması durumunda T harfinin altında kırmızı bir ikinci çizgi beliriyor. Grip durumunda ise A vepa B tipi olduğuna bağlı olarak ilgili harfin altında çizgi ortaya çıkıyor.

Söz konusu testlerin fiyatının 4,5 ila 8 euro arasında olduğu belirtildi.

Haberler


İTB’nin yeni başkanı Kerem Abdurahimoğlu oldu

Yerapetritis, Fener Rum Patriği Vartholomeos ile görüştü

‘Yunanistan, Batı Trakyadaki Türk azınlığı asimilasyona zorluyor’

Gümülcine’de öğrenciler belediye meclisini temsil edecek

İskeçe Ticaret Odasından enerji tasarrufu etkinliği

Kostis Hacidakis, Avrupa Halk Partisinin yeni başkan yardımcısı seçildi

AB’de 93 milyon kişi yoksulluk riski altında: Yunanistan üçüncü sırada

İstanbul Zografyon Rum Lisesinden Yanya ve Arnavutluk gezisi

Dışişleri Bakanı Yerapetritis İstanbul’da

ABD askeri yük gemisi ilk kez Kavala limanına demir attı

Ülke genelinde 52 KEP’e yeni görevler

Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 4 Mayıs’ta