Anasayfa

28-10-2022
Muhalefet Scholz’un Atina ziyaretini eleştirdi
Muhalefet partileri SİRİZA ve Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ülkeye ziyaretinin beklentileri karşılamadığını savundu.
28 Ekim 2022 Cuma

Muhalefet partileri SİRİZA ve Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ülkeye ziyaretinin beklentileri karşılamadığını savundu.

SİRİZA’dan yapılan açıklamada, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in ziyarete ilişkin "iyimser" yorumları eleştirildi.

Açıklamada, Almanya’nın Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimle ilgili olarak Türkiye’yi kınamadığına dikkat çekildi. Ayrıca Almanya’nın Türkiye’ye denizaltı satmayı planladığı, göç meselesinde de Türkiye karşıtı söylemden uzak durduğu belirtildi.

"HÜKÜMETİN GÜÇLÜ MÜTTEFİK OLARAK GÖSTERDİKLERİNE HALK GÜVENEMEZ"
KKE’den yapılan açıklamada da Scholz’un ziyaretinden geriye "Türkiye ile diyaloğa" ilişkin genel söylemlerin kaldığı belirtilerek, Marder tipi zırhlı araçların adalar yerine Meriç bölgesine yerleştirilmesi kararı eleştirildi.

Açıklamada, "Bu buluşmadan çıkan sonuç, hükümetin güçlü müttefikler olarak gösterdiklerine halkın hiç güvenemeyeceğidir." ifadesi yer aldı.

Haberler


GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA

Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu