Anasayfa

01-11-2022
'Bakanlar da dinlenmiş olabilir'
Yunanistan İstihbarat Teşkilatının (EYP), Yunanistan’daki dinleme skandalında sadece muhalefetteki siyasetçi ve gazetecilerin değil, kabinedeki bakanlar ile bazı iş insanlarının da telefonlarını casus yazılım programıyla takip etmiş olabileceği ileri sürüldü.
1 Kasım 2022 Salı

Yunanistan İstihbarat Teşkilatının (EYP), Yunanistan’daki dinleme skandalında sadece muhalefetteki siyasetçi ve gazetecilerin değil, kabinedeki bakanlar ile bazı iş insanlarının da telefonlarını casus yazılım programıyla takip etmiş olabileceği ileri sürüldü.

Ta Nea gazetesinde yer alan haberde, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yakın çalışma arkadaşları ile ilişkisi iyi olmayan bir bakanın casus yazılım aracılığıyla dinlenmiş olabileceği iddia edildi.

Haberde, benzer ilişkilere sahip bir başka bakanın 2021 ilkbaharında cep telefonuna gelen bir SMS mesajında şüpheli bir link bulunduğu, bunun üzerine söz konusu bakanın bu cep telefonunu kullanmayı bıraktığı savunuldu.

Benzer bir linkin birçok sektörde faaliyet gösteren bir iş insanına da gönderilmiş olabileceği belirtilen haberde, siyaset dünyasından olmayan çok sayıda kişinin de dinlenmiş olabileceği öne sürüldü.

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu ise yaptığı açıklamada, söz konusu haberin, isim, veri ve belli olaylara dayanmayan tahminlerden oluştuğunu savundu.

Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden oluşan bir heyetin ise 2-4 Kasım’da Atina’ya gelerek skandallara ilişkin olarak Yunan parlamenterlerle görüşmesi planlanıyor.

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu