Anasayfa

01-11-2022
Başbakan Miçotakis: 'Bu yaz Rus turistler Türkiye’ye gitti'
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sonucu, bu yaz Rus turistlerin Yunanistan yerine Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.
1 Kasım 2022 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sonucu, bu yaz Rus turistlerin Yunanistan yerine Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.

Miçotakis ve Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Estonya’nın başkenti Tallin’de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Miçotakis, dün Ukrayna’daki altyapı tesislerine yapılan ve sivillerin ölmesine yol açan saldırıları kınadığını ifade etti.

Miçotakis, başta NATO üyesi ülkeler olmak üzere Rusya’ya yaptırım uygulamayan ülkelerin ikna edilmesi için iş birliğine gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yunanistan’ın, Rus turistlerin Avrupa Birliğini (AB) ziyaret etmesine ilişkin bir yasağı prensipte desteklemediğini belirten Miçotakis, "Ancak bir turizm destinasyonu olarak, AB ile tüm yaptırımlara katılmamızın sonuçlarını yaşadık. Zira, pratikte bu yaz Rusya’dan Yunanistan’a kimse gelmedi, neredeyse seyahat etmek isteyen tüm Ruslar Türkiye'ye gitti." ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Yunanistan’ın yaptırımlar nedeniyle böyle bir bedel ödediğini belirterek, "Doğru yaptığımıza inanıyorum." dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıkların deniz alanlarının belirlenmesine yönelik olduğunu savunan Miçotakis, "Deniz yetki alanlarının belirlenmesine ilişkin bir anlaşmayı Mısır’la imzaladık. Bölgede savaş içinde bulunan İsrail ve Lübnan da (deniz yetki alanlarının) belirlenmesine yönelik bir anlaşma imzalamayı başardı. Dolayısıyla, Türkiye ile aynısını yapamamamız için bir sebep yok." diye konuştu.

Estonya Başbakanı Kallas da Yunanistan ve Estonya'nın çok sayıda ortak noktası olduğunu ifade ederek, iki ülkenin dijital alanda ve denizcilikte iş birliği yapabileceğini söyledi.

Savaşta sivillerin uğradığı zarara değinen Kallas, "Ukrayna’ya olan askeri, ekonomik, insani ve siyasi desteğimizi sürdürmeliyiz." dedi.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde üç yeni çocuk parkı inşa edilecek

İskeçe Türk Birliği Resim Kursunun eserleri sergilendi

‘Hürmüz Boğazı’nın kapanması deniz taşımacılığı için ciddi sonuçlar doğurabilir’

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Ortak Eylem Planı’nın 8. Toplantısı düzenlendi

Yunanistan’dan Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarını uygulaması istendi

DEB Partisi, EFA yönetim toplantısına katıldı

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar devam ediyor

İsrail, İran’da stratejik noktaları vurdu

Başakşehir’li Ahmed Touba Panathinaikos’ta

Türk-Yunan dışişleri bakan yardımcıları bir araya geldi

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği genel kurula hazırlanıyor

Ukrayna, Odesa’da Güneydoğu Avrupa liderlerini ağırladı