Anasayfa

05-11-2022
Yunanistan bölgede art arda tatbikata hazırlanıyor
Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin Girit’ten İskenderiye’ye kadar geniş bir alanda tatbikat faaliyeti içinde olduğu belirtildi.
5 Kasım 2022 Cumartesi

Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin Girit’ten İskenderiye’ye kadar geniş bir alanda tatbikat faaliyeti içinde olduğu belirtildi.

Yunan basınındaki haberlere göre, Suudi Arabistan’a ait altı F-15 savaş uçağı, Yunan savaş uçakları ile "Falcon Eye 3" isimli tatbikatı gerçekleştirmek için dünden beri Girit’teki Suda Üssü’nde bulunuyor.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı da Twitter’da yaptığı paylaşımda, "F-15 savaş uçakları, ’Falcon Eye 3’ tatbikatına katılmak üzere Yunanistan’daki Suda Hava Üssü’ne geliyor." ifadelerini kullandı.

Yunanistan ve Mısır’ın ortak düzenlediği "Medusa" isimli tatbikatın ise 19-25 Kasım tarihlerinde İskenderiye’de yapılması planlanıyor.

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait bir fırkateynin ise Yunanistan, ABD, İsrail, Fransa, İtalya, Mısır ve İngiltere’nin katıldığı "Nemesis 2022" isimli çok uluslu tatbikat için Kıbrıs’ın Rum kesiminde bulunduğu belirtiliyor.

Haberler


Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi

Turistik adalarda sağlık personeli eksikliği yaşanıyor

İsraillilerin Batı Şeria’da Rum Ortodoks Kilisesi mülküne yönelik ihlali Atina’yı rahatsız etti

DEB Partisinden İmaret’teki acı olayla ilgili açıklama

Sarancına ile Gerdeme arasında yangın

ABTTF’den kapatılan Türk Azınlık okulları kararına tepki

Üç azınlık okulunun daha kapatılmasına BTTÖB’den tepki

Rodop Tabipler Odasından İmaret’te yaşanan olayla ilgili müdahale çağrısı

Yerapetritis, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile Atina’da görüştü

Mora Yarımadası’nda şarbon alarmı

Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı