Anasayfa

07-11-2022
Dedeağaç Limanı'nın özelleştirilmesinden vaz mı geçiliyor?
Hükümetin, Dedeağaç Limanı'nın özelleştirilmesinden vazgeçtiği iddia edildi.
7 Kasım 2022 Pazartesi

Ulusal "Ta Nea" gazetesinde yayımlanan bir haberde, hükümetin son dönemde stratejik rolü artan Dedeağaç Limanı'nın özelleştirilmesi kararından vazgeçtiği iddia edildi.

Habere göre, özellikle Rusya - Ukrayna savaşından sonra stratejik önemi oldukça artan Dedeağaç Limanı'na Avrupa ve özellikle de ABD tarafından verilen önem sebebiyle daha önce başlatılan özelleştirme hamlesinin durdurulabileceği belirtildi.

Haberde, hükümet yetkililerinin enerji, askeri ve ticari açıdan son dönemde büyük önem kazanan limanı kontrol etme açısından özelleştirme kararını yeniden gözden geçirdiği ve özelleştirme işleminin durdurulması kararı alındığı vurgulandı.

Hatırlanacağı üzere özelleştirme prosedürü gereği geçtiğimiz haftalarda "Quintana Infrastructure & Development" ve "Black Summit Financial, Euroports, EFA Group, έ“έ•Κ Τέ•ΡΝΑ" şirketlerinin sunduğu teklifler kabul edilmiş ve sonuçların önümüzdeki dönemde açıklanacağı bildirilmişti.

İddiaya göre hükümetin özelleştirmeden tamamen vazgeçtiği ve bunun önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtiliyor.



Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu