Anasayfa


10-11-2022
Pandemi psikolojik olarak en çok Yunanlıları yıktı
Dünyanın önde gelen insan kaynakları şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, Kovid – 19 pandemisi ve beraberinde gelen kısıtlamalar, psikolojik olarak en çok Yunanlı çalışanları etkiledi.
10 Kasım 2022 Perşembe

Dünyanın önde gelen insan kaynakları şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, Kovid – 19 pandemisi ve beraberinde gelen kısıtlamalar, psikolojik olarak en çok Yunanlı çalışanları etkiledi.

“Adecco Global Workforce of the Future 2022” tarafından yapılan araştırmaya göre, çalışanların 4’te 1’i pandemi sürecinden psikolojik olarak olumsuz etkilendi.

Araştırmaya göre pandemiden en çok etkilenen ülke ise Yunanistan oldu. Yunanistan’daki çalışanların yüzde 37’si (ortalamanın yüzde 10 üzerinde) ruh sağlıklarının son bir yılda olumsuz etkilendiğini belirtti. Yunanistan’ı yüzde 34 ile Finlandiya, yüzde 32 ile İspanya ve yüzde 31 ile Fransa izledi.

Araştırma, pandemi şartlarından en çok orta yaş (yüzde 42) ve gençlerin (yüzde 40) etkilendiğini ortaya koydu. Pandeminin yetki sahibi çalışanlar üzerindeki etkisi yüzde 45, yetki sahibi olmayan çalışanlar üzerindeki etkisi de yüzde 29 olarak belirlendi.

Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 35’i önümüzdeki 12 ay içinde çalıştıkları iş yerini stres ve baskı yüzünden terk etmeyi düşünürken, yüzde 49’u önümüzdeki dönemde tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalacağına inanıyor. Yüzde 36’lık bir oran ise tükenmişlik sendromuna şimdiden kapıldığını belirtiyor.

Uzmanlar, çalışanların ruh sağlığının önemine vurgu yaparak, iş verenlerin bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiği konusunda uyarıyor.

Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi