Anasayfa


11-11-2022
Atina havaalanında ‘terörist’ alarmı
"Şüpheli yolcu" gerekçesiyle iki uçaktan birinin kalkış yapmadığı, diğerinin de kalkış yaptığı havalimanına geri döndürüldüğü bildirildi.
11 Kasım 2022 Cuma

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Atina'daki havalimanında Emirates Havayollarına ait bir uçakta terör zanlısı Arap kökenli bir yolcunun bulunduğu uyarısı yaptı. Yetkililer, uyarı üzerine Eleftherios Venizelos Havalimanı'nda kalkışa hazırlanan bir uçağı durdurdu, kalkış yapan diğer uçağı ise geri döndürdü.

Kalkışına izin verilmeyen uçağın Dubai'ye, havalimanına geri döndürülen uçağın ise New York'a uçtuğu öğrenildi.

Durumun ABD gizli servisleri tarafından Yunan makamlarına iletilmesi üzerine dün akşam ilk olarak Emirates Havayollarına ait Dubai’ye giden uçakta kontrol yapıldı. Eleftherios Venizelos Havalimanı’ndan henüz ayrılmayan uçakta havaalanı polisleri tarafından yapılan aramada şüpheli şahıs bulunmadı. Uçak saat 22.00’de Dubai’ye gitmek üzere havalandı.

Şüpheli şahıs uyarısı için polise bilgi geldiğinde New York’a gitmek üzere havalanmış olan diğer Emirates Havayollarına ait uçağın ise Atina’ya dönmesi emredildi.

Roma FIR’ında seyreden uçak, güvenlik protokolü gereği F-16 savaş uçakları eşliğinde saat 22.00’den kısa bir süre önce Eleftherios Venizelos Havalimanı’na iniş yaptı.

Polis ve Genelkurmay Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü operesyonla ilgili Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos’a da bilgi verildi.

Terör olaylarına karıştığı belirtilen Arap kökenli şüpheliye söz konusu uçakta da rastlanmadı. Yapılan aramanın ardından gece yarısıdan önce uçak New York’a gitmek üzere yeniden havalandı.

Haberler


ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı

Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti