Anasayfa

29-11-2022
Seçim senaryoları yine gündemde
Başbakan Kiriakos Miçotakis'in "Havada seçim kokusu var" sözleri erken seçim söylentilerini yeniden alevlendirdi.
29 Kasım 2022 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in "Havada seçim kokusu var" sözleri erken seçim söylentilerini yeniden alevlendirdi.

Miçotakis'in hafta sonu Kalithea'ya yaptığı ziyaret sırasında kullandığı ifadeler, "hükümet ocak ayında erken seçime mi gidiyor" sorularını gündeme getirdi.

Hükümet ve parti kaynakları ise erken seçim ihtimalini yalanlıyor. YDP'nin aday listelerinin tamamlanmadığını belirten çevreler, ocak ayında yapılacak bir erken seçim için yeni adayların bulunmasının zor olduğuna dikkat çekiyorlar.

Hükümet çevreleri erken seçim ihtimalini yalanlasa da, siyasi çevreler yeni yıldan itibaren ülkenin seçim havasına gireceğini belirtiyor.

Siyasi çevreler seçim için en uygun tarihin nisan ayının başı olduğunu, gerekli görülürse ikinci seçimlerin de Paskalya'dan hemen sonra, yani mayıs başında yapılabileceğini ifade ediyor.

ANA MUHALEFET SEÇİM TARİHİ İSTİYOR
Ana muhalefet partisi SİRİZA Miçotakis’in bu sözlerinin ardından "Madem Miçotakis seçim kokusu alıyor, (seçimleri) hemen ilan etsin ki toplum kurtulsun." açıklamasında bulundu.

Miçotakis’in modern tarihe "başarısız bir siyasetçi" olarak geçeceği ileri sürülen açıklamada, başbakanın ekonomi politikaları eleştirildi.

SEÇİMLERE YAKLAŞILIYOR
Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, haftalık olağan basın toplantısında, Miçotakis’in söz konusu sözleri için yöneltilen soruya, "2023 seçim yılı. 2023’e yaklaşık bir ay kaldı. Seçimlerin 4 yıllık görev süresinin sonunda 2023’te yapılacağını söylemiştik. Yaklaşıyoruz." yanıtını verdi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’ye konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Stelyos Peças da şu ifadeleri kullandı:

"En başından beri hep seçimlerin 2023’te olacağını söyledik. 2023 yaklaşıyor. Ben olası tarihleri söyleyemem. Ajandayı açan biri birçok pazar bulabilir. Mesele bu değil. Başbakan, ilkbaharda yapılacağını söylemişti. O halde yakınız, dolayısıyla vatandaşlara neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı anlatmaya başlayabiliriz."

Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı