Anasayfa

07-12-2022
Miçotakis’in Arnavutluk ziyaretine ana muhalefetten 'fiyasko' değerlendirmesi
Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SİRİZA), Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dünkü Arnavutluk ziyaretini "diplomatik fiyasko" olarak yorumladı
7 Aralık 2022 Çarşamba

Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SİRİZA), Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dünkü Arnavutluk ziyaretini "diplomatik fiyasko" olarak yorumladı.

SİRİZA'dan yapılan açıklamada, Miçotakis’in Arnavutluk’ta Yunan nüfusun bulunduğu bölgeleri ziyaret edememesinin sebebinin, Başbakanlıktan açıklandığı gibi olumsuz hava şartları değil, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın rızasının bulunmaması olduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, "Maalesef Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi amacıyla Uluslararası Adalet Divanına gidilmesi için uzlaşı anlaşması da imzalanmadı." ifadeleri yer aldı.

Rama’nın, Euractiv haber portalına verdiği röportajda sarf ettiği "Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci, Yunanistan’ın yaptığı gibi kopya çekebileceğiniz bir sınav değil." şeklindeki sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, Rama’nın Miçotakis ile ikili görüşme sırasındaki "Bu sözler, bugünkü Yunanistan’la ilgili değil." ifadesinin Yunan basınının iddia ettiğinin aksine bir özür anlamına gelmediğini savundu.

Açıklamada, Miçotakis’in dış politikadaki başarısızlığının böylece bir kez daha teyit edildiği öne sürülerek, "Miçotakis’in Arnavutluk ziyareti diplomatik bir fiyaskodur." ifadesi yer aldı.

Arnavutluk’ta dün düzenlenen AB-Batı Balkanlar Zirvesi kapsamında Tiran’a giden Miçotakis, Rama ile ikili görüşmede bulunmuştu.

Miçotakis’in, Arnavutluk’ta Yunan nüfusun bulunduğu bölgelere öngörülen ziyareti, olumsuz hava şartları gerekçesiyle iptal edilmişti.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu