Anasayfa

07-12-2022
Miçotakis’in Arnavutluk ziyaretine ana muhalefetten 'fiyasko' değerlendirmesi
Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SİRİZA), Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dünkü Arnavutluk ziyaretini "diplomatik fiyasko" olarak yorumladı
7 Aralık 2022 Çarşamba

Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SİRİZA), Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dünkü Arnavutluk ziyaretini "diplomatik fiyasko" olarak yorumladı.

SİRİZA'dan yapılan açıklamada, Miçotakis’in Arnavutluk’ta Yunan nüfusun bulunduğu bölgeleri ziyaret edememesinin sebebinin, Başbakanlıktan açıklandığı gibi olumsuz hava şartları değil, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın rızasının bulunmaması olduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, "Maalesef Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi amacıyla Uluslararası Adalet Divanına gidilmesi için uzlaşı anlaşması da imzalanmadı." ifadeleri yer aldı.

Rama’nın, Euractiv haber portalına verdiği röportajda sarf ettiği "Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci, Yunanistan’ın yaptığı gibi kopya çekebileceğiniz bir sınav değil." şeklindeki sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, Rama’nın Miçotakis ile ikili görüşme sırasındaki "Bu sözler, bugünkü Yunanistan’la ilgili değil." ifadesinin Yunan basınının iddia ettiğinin aksine bir özür anlamına gelmediğini savundu.

Açıklamada, Miçotakis’in dış politikadaki başarısızlığının böylece bir kez daha teyit edildiği öne sürülerek, "Miçotakis’in Arnavutluk ziyareti diplomatik bir fiyaskodur." ifadesi yer aldı.

Arnavutluk’ta dün düzenlenen AB-Batı Balkanlar Zirvesi kapsamında Tiran’a giden Miçotakis, Rama ile ikili görüşmede bulunmuştu.

Miçotakis’in, Arnavutluk’ta Yunan nüfusun bulunduğu bölgelere öngörülen ziyareti, olumsuz hava şartları gerekçesiyle iptal edilmişti.

Haberler


Yunanistan’dan Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarını uygulaması istendi

DEB Partisi, EFA yönetim toplantısına katıldı

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar devam ediyor

İsrail, İran’da stratejik noktaları vurdu

Başakşehir’li Ahmed Touba Panathinaikos’ta

Türk-Yunan dışişleri bakan yardımcıları bir araya geldi

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği genel kurula hazırlanıyor

Ukrayna, Odesa’da Güneydoğu Avrupa liderlerini ağırladı

Tatil ve kırtasiye yardımları için başvurular başladı

Trafik cezaları artırıldı: İhlallere ağır yaptırımlar!

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar için özel video hazırlandı

ABTTF: ‘Çocuklarımızın azınlık ortaokullarında okuması hayati öneme sahiptir’