Anasayfa

13-12-2022
Polis kurşunuyla vurulan genç hayatını kaybetti
Selanik'te polisin ateş açması sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki genç hayatını kaybetti.
13 Aralık 2022 Salı

Selanik'te 5 Aralık Pazartesi günü gece saatlerinde polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan ve polis kurşunu ile ağır yaralanan 16 yaşındaki gencin bugün (13 Aralık Salı) hayatını kaybettiği açıklandı. Konu ile ilgili açıklama gencin tedavi gördüğü İpokratio Hastanesinden yapıldı.

Açıklamada 16 yaşındaki gencin tüm müdahalelere rağmen bu sabah saat 10.10 civarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere 5 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen olayla ilgili olarak Yunanistan Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtilmişti.

Gencin, polis takibinden kurtulmak için tehlikeli bir şekilde araç kullandığı ve uyarıları dikkate almadığı vurgulanan açıklamada, polisin iki el ateş açarak sürücüyü durdurmaya çalıştığı savunulmuştu.

Olayın ardından başta Selanik olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde protesto gösterileri düzenlenmişti.

Haberler


Başkonsoloslukta bayramlaşma cumartesi günü

Azınlık İlkokulları arası satranç turnuvası gerçekleşti

Çevre örgütlerinden Meriç’teki rüzgar türbinlerine tepki

Avustralya Büyükelçisinden Gümülcine ziyareti

Kar örtüsü mevsim normallerinin altında kaldı

Mati faciası davasında karar açıklandı

Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Trampa’dan bayram mesajı

Halkidiki’de her 10 turizm işletmesinden 4’ünde personel eksik

Türk azınlığın sorunları AGİT İnsani Boyut Toplantısında

İskeçe Azınlık Ortaokuluna öğrenci kayıtları 10 Haziran’da başlıyor

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten bayram mesajı

‘Kişisel Numara’ dönemi başladı