Anasayfa


13-12-2022
Le Soir: ‘Kaili ve Panzeri’nin evlerinde en az 1,5 milyon euro ele geçirildi’
Belçika’da yayımlanan Le Soir Gazetesi, yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan Eva Kaili ile İtalya eski AP Milletvekili Pier-Antonio Panzeri’nin evlerinde yapılan aramada ele geçirilen nakit miktarının 1,5 milyon euroyu aştığını yazdı.
13 Aralık 2022 Salı

Belçika’da yayımlanan Le Soir Gazetesi, yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan Eva Kaili ile İtalya eski AP Milletvekili Pier-Antonio Panzeri’nin evlerinde yapılan aramada ele geçirilen nakit miktarının 1,5 milyon euroyu aştığını yazdı.

Le Soir’ın haberine göre, 600 bin euro Panzeri’nin evinde yapılan aramada bulundu. Gazete geri kalan paranın ise Eva Kaili ve erkek arkadaşı Francesco Giorgi’nin Brüksel’deki apartmanı ile Kaili’nin babasında ele geçirildiğini belirtti.

Yunanistan'da yayın yapan OPEN TV'ye konuşan Kaili ailesinin avukatı Mihalis Dimitrakopulos, Kaili'nin rüşvet aldığına ilişkin iddiaları tamamen reddettiğini ve suçsuz olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Basında çıkan "valiz içinde nakit para tespit edildiğine" ilişkin haberleri teyit etmesi veya yalanlamasının dosyadaki gizlilik nedeniyle mümkün olmadığını ifade eden Dimitrakopulos ancak bebek beşiğinin altında para bulunduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Dimitrakopulos, Kaili'nin babasına Belçika'dan çıkış yasağı konulmadığını belirterek kendisinin sadece kızına destek olmak amacıyla Belçika'da kalmaya devam ettiğini söyledi.

Kaili ve eşi adına kurulan Atina merkezli gayrimenkul şirketinin, sadece bir ay varlık gösterdiğini ifade eden Dimitrakopulos, bu şirketin henüz herhangi bir ekonomik faaliyette bulunmadığını öne sürdü.

Dimitrakopulos, Yunanistan'ın Kara Para ile Mücadele Kurumu tarafından dondurulan, Kaili'nin kız kardeşi ve babasına ait hesapların ise sadece maaş hesabı olduğunu savunarak hesapların serbest bırakılması için yarın ilgili kurumlara başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

YUNANİSTAN’A İADE OLASILIĞI
Yunan basınına göre, suçlu bulunması halinde Kaili'nin Belçika'da 10 yıla kadar hapis cezası alması, Yunanistan'a iade edilmesi halinde ise cezasının 15 yıla kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi