Anasayfa

15-12-2022
'4. Balkanlar ve Karadeniz Forumu' Atina'da yapıldı
"4. Balkanlar ve Karadeniz Forumu" 13 - 14 Aralık tarihlerinde Atina Akropoli Müzesi'nde gerçekleştirildi. Forumda; "2022 sonrası Avrasya Bağlantı Noktası: Güvenlik, Ticaret ve Yatırımlar İçin Yüksek Riskli Bölgeler" başlıklı konu ele alındı.
15 Aralık 2022 Perşembe

"4. Balkanlar ve Karadeniz Forumu" 13 - 14 Aralık tarihlerinde Atina Akropoli Müzesi'nde gerçekleştirildi. Forumda; "2022 sonrası Avrasya Bağlantı Noktası: Güvenlik, Ticaret ve Yatırımlar İçin Yüksek Riskli Bölgeler" başlıklı konu ele alındı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçileri Burak Özügergin, Mısır Büyükelçisi Omar Amer Youssef, Yunanistan Enerji Bakanlığı Enerji ve Mineral Hammaddeler Genel Sekreterliği Ofisi Müdürü Dimitrios Kardomateas ve ABD'nin Atina Büyükelçiliği Ekonomik İşler Müsteşarı Erik Holmgren forumda konuşmacı olarak yer aldı.

Forumda yapılan konuşmalarda, bu yılki Balkanlar ve Karadeniz Forumu'nun her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan dürüst, tutarlı ve yapıcı bir diyaloğun yolunu açmayı amaçlayarak güvenlik, ticaret ve yatırım için yüksek riskli bir bölge olarak 2022 sonrası Avrasya ilişkilerine odaklanacağı belirtildi.

Doğu Avrupa'da meydana gelen gelişmelerin, ciddi sonuçlarının yeni ve tehlikeli bir şekilde istikrarsızlaştırıcı bir duruma yol açtığı kaydedildi.
Konuşmacılar BBSF, Balkan ve Karadeniz bölgelerinde istikrarı, büyümeyi ve işbirliğini geliştirmeye kendini adamış önde gelen iş insanları ve politikacılar için bağımsız bir finansal platform olduğunu dile getirdi.

Bu yıl Atina'da düzenlenen etkinlikte, kamu ve özel sektörden seçkin konuşmacıların katıldığı belirtildi. Katılımcılar arasında ikili ve çok taraflı işbirliği fırsatlarını belirlemek ve güvenliği, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmenin yeni yollarınının belirlenmesi üzerinde fikir alışverişinde bulundukları kaydedildi.

Toplantıya, BM Kadın Birimi, EAAS, BSEC, RCC, Avrupa Bankacılık Federasyonu, IENE, ELIAMEP, Clingendael Enstitüsü gibi uluslararası kuruluşların da katıldığı belirtildi.

Haberler


Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı

Serez Hastanesinde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor

Hüseyin Zeybek: ‘Bu bir insanlık kervanıydı’

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenleniyor

Gümülcine Celal Bayar Lisesi kitaplaştırıldı