Anasayfa

30-03-2016
"Trakya'nın kalkınmasına en büyük darbeyi milli tehlike anlayışı yapmıştır"
İlhan Ahmet Meclis Eyaletler Komisyonu'nda görüşlerini dile getirdi.
30 Mart 2016 Çarşamba

Rodop ili POTAMİ Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis'in de katıldığı Meclis Eyaletler Komisyonu'nda söz alarak görüşlerini dile getirdi.

İlhan Ahmet, Trakya'nın kalkınmasına en büyük darbeyi bölgede 'milli tehlike' edebiyatı yaşan ve azınlığı tehlike olarak gören zihniyetin olduğunu söyledi.

Eyaletin avantajlarının dezavantaja dönüştüğünü belirten İlhan Ahmet, Türkiye ile Bulgaristan'la sınır olmasına, bölgede çok kültürlü bir yapıya, ayrıca üniversite yakına kadar Yunanistan'ın en iyi sanayi bölgesine sahip olmasına rağmen bölgede kalkınmanın olmadığını ancak 2010 yılından itibaren bu yönde bazı çabaların gösterdildiğini söyledi.

"Fakat bölgenin gelişimden mahrum kalmasının gerçek nedeni, gerçek sebebi nedir?" diye soran milletvekili İlhan Ahmet, azınlığın varlığından dolayı kuşku ve korku sendromları yaratan çevrelerin kalkınmaya engel olduğunu kaydetti. Konuşmasında azınlığın barışçıl bir azınlık olduğunu vurgulayan İlhan Ahmet, "Bazıları bilinçli olarak kuşkular ve korku sendromları geliştirmişlerdir. Bazıları Trakya ile politika yapabileceklerine ve vatanseverliği gaspedebileceklerine inandılar. Nacizane fikrime göre, bu mükemmel bölgeyi, işte bütün bunlarla, bu noktaya getirdik. Rodop ilinde, nüfusun tüm topluluklarının karar alma mercilerinde eşit katılımı bulunmaktadır. Bölgenin gelişiminde ve bölgede barışçıl bir yaşam için azınlık çok önemlidir" dedi.

Eğitim sorunu ile tütün üretimi konusuna vurgu yapan Yunanistan ortalamasına oranla Trakya bölgesindeki okulu bırakma oranının hala çok yüksek olduğunu dile getirdi. Halkın bölgesel kalkınmayı sağlayabilmek için çaba göstermesine rağmen, birçok kurumun konuya müdahil olmasıyla sorun yaşandığını ve kalkınmanın mümkün olmadığını belirtti.

İlhan Ahmet şöyle devam etti: "Eğitime ve tarım sektörüne daha fazla önem vermenizi sizden rica ediyorum. Örneğin, işlenen tek ürün olan tütün hakkında düşünceleriniz neler? 'Basma' olarak bilinen tütün tipi mutlaka devam etmeli. Sonuç itibariyle, bu eşşiz ürünün üretiminin devamı için eyalet başkanlığı ne düşünüyor, Eyaletin bu konuda planları neler? Bölgemizin gelişiminde bu ürünü ne şekilde ön plana çıkarabiliriz, destekleyebiliriz ve bölge gelişimimize katabiliriz?"

Haberler


Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”

Dışişleri Bakanı Yerapetritis İranlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Cezaevinde mahkumların çıkardığı yangında 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!