Anasayfa

10-01-2023
YDP'den SİRİZA milletvekiline istifa çağrısı
İktidar partisi Yeni Demokrasi, ana muhalefet partisi SİRİZA’nın Kavala milletvekili Tanya Eleftheriadu’nun milletvekilliği sırasında kamu ile ticari ilişkide bulunduğu gerekçesiyle istifasını istedi.
10 Ocak 2023 Salı

İktidar partisi Yeni Demokrasi, ana muhalefet partisi SİRİZA’nın Kavala milletvekili Tanya Eleftheriadu’nun milletvekilliği sırasında kamu ile ticari ilişkide bulunduğu gerekçesiyle istifasını istedi.

YDP'den yapılan açıklamada, Eleftheriadu’nun, milletvekili olduğu dönemde Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumuna (EFKA) hukuk hizmeti verdiği ve bunun karşılığında kendisine 55 kez ödeme yapıldığı ileri sürüldü.

Kurumdan, Eleftheriadu’ya yapılan ödeme talimatları olduğu öne sürülen açıklamada, "SİRİZA lideri Aleksis Çipras kendisinin istifasını isteyecek mi?" ifadesi kullanıldı.

SİRİZA’nın Hanya Milletvekili Pavlos Polakis de sosyal medyada geçen hafta yaptığı paylaşımda, YDP Selanik Milletvekili Anna Efthimiu’nun Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumuna (EFKA) toplam 106 bin 672 euroluk avukatlık hizmeti sağladığını iddia etmişti.

Bu hizmetin anayasaya aykırı olduğunu belirten Polakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e, Efthimiu’yu partiden ihraç etmesi ve bir an evvel seçim tarihini duyurması için çağrıda bulunmuştu.

Hiçbir kamu kuruluşu ile ticari anlaşması olmadığını savunan Efthimiu, EFKA’ya verdiği hizmetin milletvekili seçilmeden önceki dönemi kapsadığını öne sürmüştü.

Yeni Demokrasi milletvekili Themis Himaras da ortağı olduğu şirketin kamu ile ticaret yaptığının ve kamu ihalelerine katıldığının ortaya çıkması nedeniyle 4 Ocak’ta milletvekilliğinden istifa etmişti.

Anayasa’nın 57’nci maddesine göre, milletvekillerinin, kamuya hizmet veren şirketlerin sahibi, ortağı veya üst düzey yöneticisi olması yasak.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA