Anasayfa

11-01-2023
Yunanistan, Libya’nın Atina Büyükelçiliğine nota verdi
Dışişleri Bakanlığının, "SANCO SWIFT" isimli sismik araştırma gemisinin Girit’in güneyi ve batısında yürüttüğü araştırma faaliyetlerine Libya'nın verdiği tepkiye, sözlü notayla yanıt verdiği bildirildi.
11 Ocak 2023 Çarşamba

Dışişleri Bakanlığının, "SANCO SWIFT" isimli sismik araştırma gemisinin Girit’in güneyi ve batısında yürüttüğü araştırma faaliyetlerine Libya'nın verdiği tepkiye, sözlü notayla yanıt verdiği bildirildi.

Ulusal basında çıkan konuyla ilgili haberlere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın Atina Büyükelçiliğine sözlü nota verdi.

Notada, "SANCO SWIFT" isimli sismik araştırma gemisinin faaliyet yürüttüğü Girit’in güneyi ve batısının, Yunanistan’ın yetki alanında olduğu ileri sürüldü.

Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat muhtıralarının, Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle tanınmadığının, Libya’nın Atina Büyükelçiliğine iletildiği kaydedildi.

LİBYA, GİRİT'İN GÜNEYİNDE SİSMİK ARAŞTIRMA GİRİŞİMİ NEDENİYLE YUNANİSTAN'I KINAMIŞTI
Libya Dışişleri Bakanlığı, 7 Aralık 2022’de, Atina yönetiminin, Akdeniz’de Libya ve Yunanistan deniz sınırlarında, petrol ve doğal gaz arama ve sondaj faaliyetleri için uluslararası şirketlerle anlaşma yapmasını kınamıştı.

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’ın, ülkede yaşanan "krizi fırsat bilerek" deniz yetki alanları konusunda kendi tutumunu Libya'ya dayatmak hedefiyle tartışmalı bölgelerde sismik araştırma yapmak için uluslararası şirketlerle anlaştığı kaydedilmişti.

TÜRKİYE VE LİBYA, YUNANİSTAN'A ORTAK YANIT VERMİŞTİ
Türkiye ve Libya, aralarında imzalanan hidrokarbon ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatlarından duyduğu rahatsızlığı Birleşmiş Milletler’e (BM) ileten Yunanistan’a, geçen yıl aralık ayında ortak yanıt vermişti.

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Libya’nın BM Daimi Temsilcisi Taher El-Sonni'nin BM Genel Sekreterliğine gönderdiği mektupta, Yunanistan’a, "iki komşu ülkenin egemen kararlarına saygı duyması" çağrısı yapılmıştı.

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri