Anasayfa

17-01-2023
Yunanistan ve Türkiye'de eş zamanlı seçim ihtimali artıyor
Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan ve Türkiye'de seçimlerin aynı tarihlerde yapılması senaryosu güç kazanıyor. Yunanistan ve Türkiye'de genel seçimlerin mayıs ayında eş zamanlı olarak yapılabileceği ifade edildi.
17 Ocak 2023 Salı

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan ve Türkiye'de seçimlerin aynı tarihlerde yapılması senaryosu güç kazanıyor. Yunanistan ve Türkiye'de genel seçimlerin mayıs ayında eş zamanlı olarak yapılabileceği ifade edildi.

Ulusal yayın yapan Kathimerini gazetesinde Manolis Kostidis imzalı haberde, Türkiye'deki seçim tarihinin büyük ihtimalle 14 Mayıs olarak belirlendiği, bu tarihin Adnan Menderes'in "Yeter, Söz Milletindir" sloganıyla iktidara geldiği 14 Mayıs 1950'nin yıl dönümü olması nedeniyle tercih edileceği belirtildi.

Yunanistan'da ise üst üste iki seçim yapılacağı dikkate alınarak, sandıkların kurulacağı tarihlerin buna göre tespit edildiği ifade edildi. Gazetenin haberinde Yunanistan'da seçimlerin 9 Nisan tarihinde yapılması halinde, ikinci seçimin 4 - 5 hafta sonra yapılmasının mümkün olduğu kaydedildi. Bu durumda da ikinci seçim tarihinin Türkiye ile aynı tarihte, yani 14 Mayıs veya 21 Mayıs'ta olabileceği vurgulandı.

Kathimerini gazetesinin haberinde, Türkiye'de seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılması ve adayların cumhurbaşkanı seçimi için gerekli olan yüzde 50 artı bir oranını yakalayamaması halinde bir hafta sonra seçimlerin ikinci turunun yapılacağı, bu yedi günlük süre içinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını arttırmak amacıyla Yunanistan'a karşı saldırgan bir tutuma girebileceği iddia edildi.


Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA