Anasayfa

20-01-2023
Mecliste 'dinleme skandalı' gerginliği
Yunan Parlamentosunda, dün (19 Ocak Perşembe) Yunanistan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) Başkanı Hristos Rammos’un ülkede bir süredir gündemde olan dinleme skandalıyla ilgili meclisi bilgilendirme talebinin reddedilmesi üzerine gergin anlar yaşandı.
20 Ocak 2023 Cuma

Yunan Parlamentosunda, dün (19 Ocak Perşembe) Yunanistan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) Başkanı Hristos Rammos’un ülkede bir süredir gündemde olan dinleme skandalıyla ilgili meclisi bilgilendirme talebinin reddedilmesi üzerine gergin anlar yaşandı.

Ana muhalefet partisi SİRİZA milletvekilleri, ADAE Başkanı Rammos’un talebinin reddedilmesini protesto amacıyla salonu terk etti.

SİRİZA Milletvekili Yorgos Katrugalos, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin (ND) telefon dinleme skandalını gizlemeye çalıştığını belirterek, tavırlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Parlamento için üzücü bir gün yaşandığını dile getiren Katrugalos, "ND, telefon dinleme skandalını ve bu skandalı örtbas etmeye çalışan Başbakan’ı sorumluluklarından uzak tutamayacak." görüşünü paylaştı.

SİRİZA’dan yapılan açıklamada, gerçeğin mutlaka ortaya çıkacağı kaydedilerek, "Yunan halkı, Miçotakis’in, kimi ve neden dinlediğini artık öğrenecek." ifadesi kullanıldı.

ADAE Başkanı Rammos, 17 Ocak’ta Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas ile Kurumlar ve Şeffaflık Komisyonu Başkanı Thanasi Bura’ya mektup göndererek, parlamentoda Kurumlar ve Şeffaflık Komisyonunun toplanması talebinde bulunmuştu.

Mektupta "Talep, kurumun (ADAE’nin) yetki alanına giren, kamuyu ilgilendiren konularla ilgili olarak komisyonun bilgilendirilmesi ile ilgilidir." ifadeleri kullanılmıştı.

Basında yer alan haberlerde Rammos’un, başkanı olduğu ADAE’nin, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlenildiği iddia edilen siyasetçi, iş insanları ve gazetecilere yönelik yaptığı araştırmaların sonuçlarını paylaşmak üzere mecliste ilgili komisyonun kurulmasını istediği belirtilmişti.

Haberler


Ukrayna, Odesa’da Güneydoğu Avrupa liderlerini ağırladı

Tatil ve kırtasiye yardımları için başvurular başladı

Trafik cezaları artırıldı: İhlallere ağır yaptırımlar!

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar için özel video hazırlandı

ABTTF: ‘Çocuklarımızın azınlık ortaokullarında okuması hayati öneme sahiptir’

İTB’den Gökçeler’de Kültür ve Sanat Şenliği

Mucize Tiyatrosu ekibinden Drama ve Kavala gezisi

Türkiye ile Yunanistan arasında AR-GE ve Yenilik projeleri alanında iş birliği

En sıcak ikinci mayıs!

Burhan Baran’ın soru önergesine bakanlıktan cevap

Drama’da ayı saldırısı: Bir dağcı hayatını kaybetti

Büyükelçi Erciyes’ten Rodos ve İstanköy ziyareti