Anasayfa


20-01-2023
Mecliste ‘dinleme skandalı’ gerginliği
Yunan Parlamentosunda, dün (19 Ocak Perşembe) Yunanistan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) Başkanı Hristos Rammos'un ülkede bir süredir gündemde olan dinleme skandalıyla ilgili meclisi bilgilendirme talebinin reddedilmesi üzerine gergin anlar yaşandı.
20 Ocak 2023 Cuma

Yunan Parlamentosunda, dün (19 Ocak Perşembe) Yunanistan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) Başkanı Hristos Rammos'un ülkede bir süredir gündemde olan dinleme skandalıyla ilgili meclisi bilgilendirme talebinin reddedilmesi üzerine gergin anlar yaşandı.

Ana muhalefet partisi SİRİZA milletvekilleri, ADAE Başkanı Rammos'un talebinin reddedilmesini protesto amacıyla salonu terk etti.

SİRİZA Milletvekili Yorgos Katrugalos, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin (ND) telefon dinleme skandalını gizlemeye çalıştığını belirterek, tavırlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Parlamento için üzücü bir gün yaşandığını dile getiren Katrugalos, "ND, telefon dinleme skandalını ve bu skandalı örtbas etmeye çalışan Başbakan'ı sorumluluklarından uzak tutamayacak." görüşünü paylaştı.

SİRİZA'dan yapılan açıklamada, gerçeğin mutlaka ortaya çıkacağı kaydedilerek, "Yunan halkı, Miçotakis'in, kimi ve neden dinlediğini artık öğrenecek." ifadesi kullanıldı.

ADAE Başkanı Rammos, 17 Ocak'ta Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas ile Kurumlar ve Şeffaflık Komisyonu Başkanı Thanasi Bura'ya mektup göndererek, parlamentoda Kurumlar ve Şeffaflık Komisyonunun toplanması talebinde bulunmuştu.

Mektupta "Talep, kurumun (ADAE'nin) yetki alanına giren, kamuyu ilgilendiren konularla ilgili olarak komisyonun bilgilendirilmesi ile ilgilidir." ifadeleri kullanılmıştı.

Basında yer alan haberlerde Rammos'un, başkanı olduğu ADAE'nin, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlenildiği iddia edilen siyasetçi, iş insanları ve gazetecilere yönelik yaptığı araştırmaların sonuçlarını paylaşmak üzere mecliste ilgili komisyonun kurulmasını istediği belirtilmişti.

Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi