Anasayfa

27-01-2023
Çipras'ın hükümet aleyhine sunduğu gensoru kabul edilmedi
Ana muhalefet SİRİZA Partisi aylardır ülke gündeminden düşmeyen dinleme skandalı nedeniyle hükümete karşı sunduğu gensoru kabul edilmedi.
27 Ocak 2023 Cuma

Ana muhalefet SİRİZA Partisi aylardır ülke gündeminden düşmeyen dinleme skandalı nedeniyle hükümete karşı sunduğu gensoru kabul edilmedi.

Toplam 300 sandalyeli mecliste, 299 milletvekili oy kullandı. Gensoru, 143’e karşı 156 oyla reddedildi.

Oylama öncesi mecliste yapılan görüşmelerde SİRİZA Lideri Aleksis Çipras, dinlemelerden Başbakan Kiriakos Miçotakis’in sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Miçotakis’i aylardır konuya ilişkin soruları cevaplamaktan kaçınmakla suçlayan Çipras, "Bugün, anayasanın iletişim gizliliğini koruma görevi verdiği, devletin resmi kurumundan kanıtlar var." dedi.

Çipras, Yunanistan Silahlı Kuvvetler mensuplarının dinlendiğine ilişkin iddiaları da hatırlatarak, bu dinlemelerin silahlanma programları ile ilişkisi olup olmadığını sordu.

Hükümetin 3,5 yılda silahlanma programları için yaklaşık 15 milyar euroluk imza attığını belirten Çipras, konuşmasında "Yunan vergi mükelleflerinin paralarında kontrol edilmeyen bir euro bile olmayacak. Para akışları için tüm kararları tek tek araştıracağız." ifadelerine yer verdi.

Miçotakis ise meclisteki konuşmasında, kendisinin üzerine düşen siyasi sorumluluğu alarak, sorumlu isimleri görevden aldığını belirtti.

Yunan İstihbarat Teşkilatının (EYP) milli güvenlik için önemine değinen Miçotakis, hükümetin EYP’in işleyişi için getirdiği yeni yasal düzenlemenin, kişisel haklar ile güvenlik arasında denge kurduğunu iddia etti.

Haberler


ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor