Anasayfa

06-02-2023
Dışişleri Bakanı Dendias Çavuşoğlu’na taziye dileklerini iletti
Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye dileklerini iletti.
6 Şubat 2023 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye dileklerini iletti.

Dendias, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Çavuşoğlu ile temasa geçtiğini belirterek, "Yunanistan’ın, hasar müdahalesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek konusunda hazır olduğunu söyledim." ifadesini kullandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis de deprem nedeniyle Yunanistan’ın tüm gücüyle Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı.

Miçotakis, telekonferansla çeşitli bakanlıklarla düzenlediği toplantıdan önce yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve ülke olarak tüm imkanların Türkiye’ye sunulması gerektiğini kaydetti.

Yunanistan’ın deprem konusunda tecrübeli olduğunu ifade eden Miçotakis, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Yunanistan’dan Özel Afet Müdahale Birimine (EMAK) bağlı ekiplerin gönderileceğini anımsattı. Miçotakis, Yunanistan’ın, Türkiye’ye destek teklifinde bulunan ilk ülke olduğunu da iddia etti.

Haberler


Trafik cezaları artırıldı: İhlallere ağır yaptırımlar!

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar için özel video hazırlandı

ABTTF: ‘Çocuklarımızın azınlık ortaokullarında okuması hayati öneme sahiptir’

İTB’den Gökçeler’de Kültür ve Sanat Şenliği

Mucize Tiyatrosu ekibinden Drama ve Kavala gezisi

Türkiye ile Yunanistan arasında AR-GE ve Yenilik projeleri alanında iş birliği

En sıcak ikinci mayıs!

Burhan Baran’ın soru önergesine bakanlıktan cevap

Drama’da ayı saldırısı: Bir dağcı hayatını kaybetti

Büyükelçi Erciyes’ten Rodos ve İstanköy ziyareti

Köprü Derneğinde kan bağışı kampanyası

Emeklilere ve düşük gelirli vatandaşlara 250 euroluk yardım