Anasayfa

16-02-2023
Ülkeye dönen Yunan gönüllüler Selanik'te çiçeklerle karşılandı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’ye giden ve bugün ülkeye dönen Yunan ekibini, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli memurlar tarafından havalimanında çiçeklerle karşıladı.
16 Şubat 2023 Perşembe

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 11 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunan gönüllü ekip ülkeye döndü.

Özel eğitimli 30 gönüllüden oluşan "Yunanistan Kurtarma Ekibi"ni (EOD), Selanik Havalimanı’nda Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli Muavin Konsolosu Gökçe Över çiçeklerle karşıladı.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğun Twitter hesabında yapılan paylaşımda, "Selanik’ten yola çıkan Yunan kurtarma ekibi, Türk ekiplerle koordineli şekilde 3 vatandaşımızı Adıyaman’da enkaz altından kurtardı. Kendilerine müteşekkiriz." ifadesi kullanıldı.

Yunanistan kurtarma ekibinin Twitter’daki hesabında da "İlk andan beri yanımızda olan Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğuna da bizden büyük bir teşekkür." paylaşımında bulunuldu.
Ekibin sosyal medyada yaptığı bir başka paylaşımda ise "Bizi destekleyen herkese ve tabii ki yerel yetkililere de muhteşem misafirperverlikleri ve işbirlikleri için teşekkür ediyoruz." denildi.

AFAD’a, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine, Selanik Başkonsolosluğuna ve Türk Havayollarına teşekkür eden ekibin paylaşımında, "Kendilerine zorlu çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Haberler


Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor

Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak

Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni

Gençler, kitap değerlendirme etkinliğinde bir araya geldi

ENFIA yeni yıldan itibaren değişiyor

Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, ELAS ikinci parti