Anasayfa

16-02-2023
Ülkeye dönen Yunan gönüllüler Selanik'te çiçeklerle karşılandı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’ye giden ve bugün ülkeye dönen Yunan ekibini, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli memurlar tarafından havalimanında çiçeklerle karşıladı.
16 Şubat 2023 Perşembe

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 11 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunan gönüllü ekip ülkeye döndü.

Özel eğitimli 30 gönüllüden oluşan "Yunanistan Kurtarma Ekibi"ni (EOD), Selanik Havalimanı’nda Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli Muavin Konsolosu Gökçe Över çiçeklerle karşıladı.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğun Twitter hesabında yapılan paylaşımda, "Selanik’ten yola çıkan Yunan kurtarma ekibi, Türk ekiplerle koordineli şekilde 3 vatandaşımızı Adıyaman’da enkaz altından kurtardı. Kendilerine müteşekkiriz." ifadesi kullanıldı.

Yunanistan kurtarma ekibinin Twitter’daki hesabında da "İlk andan beri yanımızda olan Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğuna da bizden büyük bir teşekkür." paylaşımında bulunuldu.
Ekibin sosyal medyada yaptığı bir başka paylaşımda ise "Bizi destekleyen herkese ve tabii ki yerel yetkililere de muhteşem misafirperverlikleri ve işbirlikleri için teşekkür ediyoruz." denildi.

AFAD’a, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine, Selanik Başkonsolosluğuna ve Türk Havayollarına teşekkür eden ekibin paylaşımında, "Kendilerine zorlu çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak