Anasayfa

16-02-2023
Ülkeye dönen Yunan gönüllüler Selanik'te çiçeklerle karşılandı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’ye giden ve bugün ülkeye dönen Yunan ekibini, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli memurlar tarafından havalimanında çiçeklerle karşıladı.
16 Şubat 2023 Perşembe

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 11 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunan gönüllü ekip ülkeye döndü.

Özel eğitimli 30 gönüllüden oluşan "Yunanistan Kurtarma Ekibi"ni (EOD), Selanik Havalimanı’nda Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli Muavin Konsolosu Gökçe Över çiçeklerle karşıladı.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğun Twitter hesabında yapılan paylaşımda, "Selanik’ten yola çıkan Yunan kurtarma ekibi, Türk ekiplerle koordineli şekilde 3 vatandaşımızı Adıyaman’da enkaz altından kurtardı. Kendilerine müteşekkiriz." ifadesi kullanıldı.

Yunanistan kurtarma ekibinin Twitter’daki hesabında da "İlk andan beri yanımızda olan Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğuna da bizden büyük bir teşekkür." paylaşımında bulunuldu.
Ekibin sosyal medyada yaptığı bir başka paylaşımda ise "Bizi destekleyen herkese ve tabii ki yerel yetkililere de muhteşem misafirperverlikleri ve işbirlikleri için teşekkür ediyoruz." denildi.

AFAD’a, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine, Selanik Başkonsolosluğuna ve Türk Havayollarına teşekkür eden ekibin paylaşımında, "Kendilerine zorlu çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Haberler


İskeçe Merkez Türk İlkokulundaki kermese yoğun ilgi

Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı