Anasayfa

20-02-2023
Yunanistan'ın Türkiye'deki depremzedelere yardımları devam ediyor
Yunanistan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için toplanan battaniye, ilaç ve tıbbı gereçlerden oluşan insani yardım malzemeleri Türkiye'ye gönderildi.
20 Şubat 2023 Pazartesi

Yunanistan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için toplanan battaniye, ilaç ve tıbbı gereçlerden oluşan insani yardım malzemeleri Türkiye'ye gönderildi.

Attiki Eyalet Başkanlığının koordinasyonuyla, Yunanistan Belediyeler Birliği ve Atina Tıp Derneğinin katkılarıyla toplanan yaklaşık 21 bin 500 battaniye, 7,5 ton ilaç ve 2,5 ton tıbbi malzeme Pire'deki Barış ve Dostluk Stadyumundan törenle yola çıktı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu da Türkiye'deki depremzedelere ulaşmak üzere yola çıkan 46 kamyonu çıkış noktasında takip etti.

120 TON YARDIM MALZEMESİ SELANİK'TEN YOLA ÇIKARILDI
Yunan halkının Türkiye'deki ve Suriye'deki depremzedelerle dayanışma için topladığı yaklaşık 120 ton insani yardım malzemesi de Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas'ın koordinasyonuyla 18 Şubat Cumartesi günü Selanik'ten yola çıkarıldı.

Cicikostas Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dayanışmanın sınır tanımadığını kanıtlayan Orta Makedonya hizmet birimlerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

MİDİLLİ ADASI'NDAKİ ESKİ DEPREMZEDELERDEN DESTEK
Midilli Adası'nın Vrissa köyünde, 2017'de meydana gelen depremde evleri yıkılan depremzedeler, Türkiye'ye yardım malzemesi gönderdi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'in haberine göre, Vrissa köyü halkı, depremzedeler için topladıkları ve "sevgi paketleri" diye adlandırdıkları yardım malzemelerini Türkiye'deki depremzedelere gönderilmek üzere Yunanistan Kızılhaçı'nın ilgili birimlerine teslim etti.

Daha önce de Yunan halkının Türkiye'deki depremzedeler için topladığı insani yardım malzemeleri Pire, Patra ve Midilli limanlarından deniz yoluyla gönderilmişti. Yunanistan Kızılhaçı, 40 ton insani yardım malzemesinin yüklendiği 3 tırı Atina'dan kara yoluyla Türkiye'ye göndermişti. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun başlattığı kampanya çerçevesinde de 15 tır ve 4 kamyon dolusu insani yardım malzemesi depremzedelere ulaştırılmıştı.

Haberler


“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA

Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı