Anasayfa

21-02-2023
'Market PASS' için başvurular başladı
Pahalılıkla mücadele kapsamında vatandaşlara yüzde 10 oranında destek verilecek.
21 Şubat 2023 Salı

Pahalılıkla mücadele kapsamında vatandaşlara yüzde 10 oranında destek verilecek.

Hükümetin pahalılıkla mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu "Market PASS" için internet üzerinden başvurular bugün (21 Şubat Salı) itibarıyla başladı. Bugün AFM numarası 1,2,3 ve 4 ile bitenler başvuru yaparken, yarından itibaren tüm AFM numaraları için platform açılacak. 24 Şubat Cuma gününden itibaren ise Vatandaşa Hizmet Merkezlerinden (KEP) de başvuru yapılabilecek.

'Market PASS' uygulaması ile vatandaşların hesaplarına 6 ay boyunca hükümet tarafından belirlenen limit fiyatlarının yüzde 10'luk kısmı yatırılacak.

NFC teknolojisi bulunan telefonlardaki dijital kartlara yardımın tamamı yatırılırken, IBAN numarasını vererek banka hesabına yatırılmasını seçen vatandaşlara ise yardım miktarının yüzde 80'i verilecek. Çocuğu olmayan ve dijital kartı seçen bir çifte ayda 32 euro, banka hesabını seçen çifte ise 25,60 euro yatırılacak. Çocuk sahibi çifteler için ise dijital karta ayda 42 euro, banka hesabını seçenlere 33,60 euro destek verilecek.

Uygulamanın 6 ay boyunca devam etmesi bekleniyor. Başvurular 15 Mart Çarşamba günü sona erecek ve ilk ödemeler mart ayının sonuna kadar yapılacak.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde