Anasayfa

24-02-2023
Büyükelçi Erciyes, Cumhurbaşkanı Sakellaropulu'ya güven mektubunu sundu
Türkiye'nin yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu'ya güven mektubunu sundu.
24 Şubat 2023 Cuma



Türkiye'nin yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu'ya güven mektubunu sundu.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Büyükelçi Çağatay Erciyes, bugün Yunanistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Katerina Sakellaropulu'ya güven mektubunu sunmuştur."

Büyükelçi Erciyes geçtiğimiz günlerde Atina'daki görevine başlamıştı.

BÜYÜKELÇİ ÇAÄžATAY ERCİYES KİMDİR?
Çağatay Erciyes, 1984 yılında TED Ankara Kolejini, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü, 2002 yılında ise Virginia Üniversitesi Rodos Deniz Hukuku Akademisini bitirmiştir.

1988 yılında Dışişleri Bakanlığına girerek Yunanistan Dairesinde aday meslek memuru olmuş, ardından çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1 Eylül 2012 tarihinde merkezi Montreal'de bulunan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak görev yapan Erciyes, 15 Eylül 2015 tarihi itibarıyla Beyrut Büyükelçisi olmuş ve bu görevi 8 Nisan 2018 tarihine kadar yürütmüştür.

2004 BM Kıbrıs müzakereleri ile Yunanistan ile Ege sorunları konusunda yürütülen istikşafi görüşmelerde Türk heyeti üyesi olarak görev yapmıştır. Aralık 2018'de Kıbrıs-Yunanistan, Denizcilik-Havacılık ve Hudut Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir.



Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri