Anasayfa

01-03-2023
OSE Makinistleri Başkanı veryansın etti: Herşey manuel yapılıyor
Yunanistan Demiryolu Örgütü (OSE) Makinistleri Başkanı Kostas Yenidunias, Atina - Selanik güzergahında trafik ışıklarının ve göstergelerinin çalışmadığını ve trafik kontrolünün manuel olarak yapıldığını söyledi.
1 Mart 2023 Çarşamba

Yunanistan Demiryolu Örgütü (OSE) Makinistleri Başkanı Kostas Yenidunias, Atina - Selanik güzergahında trafik ışıklarının ve göstergelerinin çalışmadığını ve trafik kontrolünün manuel olarak yapıldığını söyledi.

Tempi bölgesindeki tren kazasının ardından Yunan Devlet Televizyonuna (ERT) açıklamalarda bulunan Yenidunias, "Hiç birşey çalışmıyor. Her şey insan faktörü ile manuel olarak yapılıyor. Atina'dan Selanik'e kadar manuel moddayız." ifadelerini kullandı.

Yenidunias, "Bunlar çalışsaydı, makinistler kırmızı sinyali görecek ve trenler birbirine 500 metre mesafede duracaktı." dedi.

Teknik sorunlarla ilgili çalışanların çok kez şikayette bulunduğunu da söyleyen Yenidunias, kazanın gerçekleştiği bölgede çift tren hattı olduğunu, neden iki trenin de aynı hat üzerinde bulunduğunu anlayamadığını sözlerine ekledi.

FOTO: AA

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu