Anasayfa

06-03-2023
AB, Yunanistan'ın demir yolu modernizasyonuna yardım edecek
Avrupa Birliği (AB), geçen hafta 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından Yunanistan'ın demir yolu sisteminin modernize edilmesine destek verecek.
6 Mart 2023 Pazartesi

Avrupa Birliği (AB), geçen hafta 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından Yunanistan'ın demir yolu sisteminin modernize edilmesine destek verecek.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile bu sabah (6 Mart Pazartesi) bu konuyu konuştuğunu duyurdu.

Sosyal medyadan açıklama yapan von der Leyen, Miçotakis ile demir yollarının modernize edilmesi ve güvenliğin artırılması için AB'nin Yunanistan'a sağlayabileceği teknik desteği görüştüklerini bildirdi.

Von der Leyen, bu hafta AB Komisyonu uzmanları ile AB Demir Yolları Ajansı uzmanlarının Atina'ya gideceğini, demir yolu güvenliğinin en öncelikli konu olduğunu ifade etti.

FOTO: AA

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor