Anasayfa

08-03-2023
Kaza sonrası demir yollarındaki yeni yol haritası açıklandı
Yeni Ulaştırma Bakanı Yorgos Yerapetritis, demir yollarında alınacak yeni önlemler hakkında açıklama yaptı.
8 Mart 2023 Çarşamba

Yeni Ulaştırma Bakanı Yorgos Yerapetritis, demir yollarında alınacak yeni önlemler hakkında açıklama yaptı.

Tempi'deki tren kazasını milli bir felaket olduğunu vurgulayan Yerapetritis, bir yandan kazayla ilgili araştırma ve soruşturmaların devam edeceğini, öte yandan ise demir yolu güvenliği için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Devlet Demiryolları Kurumu yönetiminin önümüzdeki günlerde yeniden belirleneceğini dile getiren Yerapetritis, kazanın olduğu gece zorunlu olan bazı kontrol ve işlemlerin yapılmadığını, bunlar yapılmış olsaydı kazanın gerçekleşmemiş olabileceğini ifade etti.

Demir yolu ulaşımının son yıllarda gerekli gelişmeyi göstermekte yetersiz kaldığını söyleyen Ulaştırma Bakanı, son 50 yılda ulaşım güvenliğinin manüel bir şekilde sağlandığını ifade etti. Yerapetritis, güvenlik zafiyetinin ortadan kalkması ve gereken çalışmanın tamamlanması için Başbakan Miçotakis'in Fransız şirketiyle irtibata geçtiğini ve projenin tamamlanmasını talep ettiğini söyledi.

Tren kazasından sonra istifa eden Kostas Karamanlis'in yerine Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilen Yorgos Yerapetritis, bundan sonra her istasyonda bir yerine iki istasyon şefinin görev yapacağını açıkladı. Bakan, bazı güvenlik önlemleri tamamlandıktan sonra demir yolu ulaşımında yeni bir başlangıç yapılacağını ifade etti.

Yerapetritis, yeni personel alımı yapılacağını, mevcut personelin eğitimine ağırlık verileceğini ve mevzuatta bazı değişikliklere gidileceğini de sözlerine ekledi.


Haberler


Atina Barosundan Gazze’ye destek, İsrail’e tepki açıklaması

Pusula dergisinin 4. yıl etkinliği ödül töreni gerçekleşti

Finalin adı: Fenerbahçe – Monaco

Trafik kazasında 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Tarım Bakanı, OPEKEPE başkanı Salatas’ı görevden aldı

Mustafa Trampa, Ankara’da İslamofobi ile Mücadele Merkezinin açılışına katıldı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden anlamlı ziyaret

Türk mutfağı Gümülcine Başkonsolosluğunda gençlerle buluştu

Milletvekili Ferhat’tan yem desteğindeki adeletsizliğe tepki

Fenerbahçe ile Panathinaikos dörtlü finalde karşı kaşıya geliyor

Dedeağaç –Çirmen tren seferlerinde değişikliğe gidildi

Ticaret ataşelerine DMT’de yatırım ve işbirliği fırsatları tanıtıldı