Anasayfa

11-03-2023
MERA 25 partisinin lideri Varufakis saldırıya uğradı
Varufakis, dün akşam (10 Mart Cuma) Atina'nın Eksarhia semtinde yemek yediği restoranın önünde kimliği belirlenemeyen kişilerce darbedildi.
11 Mart 2023 Cumartesi

Mera 25 partisi lideri Yanis Varufakis, dün akşam (10 Mart Cuma) Atina'nın Eksarhia semtinde yemek yediği restoranın önünde kimliği belirlenemeyen kişilerce darbedildi.

İlk yardım için Evangelismos Hastanesine başvuran Varufakis'in burnunda kırık tespit edildi.
Mera 25'ten yapılan açıklamaya göre, Varufakis Avrupa'da Demokrasi Hareketi'nden (DiEM25) siyasetçilerle birlikte yemek yerken bir grup saldırgan, hakaretler ederek kendisini dışarı çağırdı. Saldırganlar, yanlarına konuşmaya gelen Varufakis'i darbetti.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şiddetin demokrasimizde yeri yoktur. Kurumlarımızı ve değerlerimizi rencide eder, birlikteliğimizi zedeler." ifadelerini kullandı.

Hem iktidardaki hem de muhalefetteki siyasi partiler ve çok sayıda politikacı saldırıyı kınadı.
Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Varufakis'le telefonda görüşerek, Yunan polis teşkilatının saldırganların bir an evvel yakalanması için çalışacağını ifade etti.

VARUFAKİS, EKONOMİK KRİZ DÖNEMİNİN MALİYE BAKANIYDI
Ekonomist ve siyasetçi kimlikleri ile tanınan Varufakis, 2015 genel seçimlerinde SİRİZA milletvekili olarak parlamentoya girerek, SİRİZA iktidarının maliye bakanı oldu.
Varufakis, Yunan halkının, ülkenin borçları için Avrupa Birliği ve IMF ile memorandum imzalanmasına "hayır" dediği 2015 referandumunun ardından, SİRİZA'nın memorandumu imzalama kararı üzerine görevinden istifa etti.
Varufakis, 2016'da Avrupa'da Demokrasi Hareketi'ni (Diem25) kurdu, Yunanistan'da ise 2018'de kendi liderliğinde kurulan Mera25 Partisi ile 2019 genel seçimlerinde yüzde 3,44 oy alarak meclise girdi.
Mera25, 2019 seçimlerinde parlamentodaki 300 sandalyeden 9'una sahip oldu. Mera25'in bugün ise parlamentoda 6 milletvekili bulunuyor.

Haberler


Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor

Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak

Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni

Gençler, kitap değerlendirme etkinliğinde bir araya geldi

ENFIA yeni yıldan itibaren değişiyor

Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, ELAS ikinci parti