Anasayfa

21-03-2023
'Makedon Dil Merkezi' nin kapatılması talebi reddedildi
Florina'da kurulan Makedon Dil Merkezinin kapatılması için savcılık tarafından açılan dava reddedildi.
21 Mart 2023 Salı

Florina'da kurulan Makedon Dil Merkezinin kapatılması için savcılık tarafından açılan dava reddedildi.

Florina Asliye Mahkemesi, 16 Mart Perşembe günü aldığı kararla Makedon Dil Merkezinin kapatılması yönündeki talebi 50 sayfalık bir gerekçeyle reddetti. Karar, bölgede yaşayan Makedonlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Mahkeme, geçen yıl temmuz ayında onaylanan Florina kentindeki Makedon Dil Merkezinin kapatılması yönündeki itirazları kabul etmedi ve derneğin kuruluş dilekçesinin kabulünü doğru buldu.

Hatırlanacağı üzere Yargıtay Onursal Başkanı ve eski başbakanlardan Vasiliki Thanu, yazdığı makaleyle söz konusu derneğin Yunanistan'ın milli çıkarlarına aykırı olduğunu ve kapatılması gerektiğini savunmuştu. Thanu'nun makalesinden sonra Florina Savcısı Makedon Dil Merkezinin kapatılması için dava açmıştı.

Bu arada Yargıtay Onursal Başkanı Thanu, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği hakkında da bir makale kaleme almış ve derneğin tescil kararının iptal edilmesi gerektiğini savunmuştu. Rodop Savcılığı da Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılması için dava açmıştı.
Florina Mahkemesinin aldığı kararın Gümülcine'deki Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği için emsal oluşturup oluşturmayacağı merak ediliyor.


Haberler


Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi

Özgür Ferhat’tan tepki: ’Azınlık içinde azınlık yaratmaya çalışıyorlar’

İmaret sahilinde kaybolan çocuktan acı haber

Zeybek’ten Alevi – Bektaşi soydaşları ayrıştıran tasarıya sert tepki

“Azınlık içinde azınlık” yaratan yasa tasarısı kabul edildi

Arnavutluk’ta Bektaşi Devleti girişimine karşı uluslararası tepki

SİRİZA’ya göre Türkiye, İtalya ve Libya İşbirliği Zirvesi Atina için bir yenilgi

Dikkat: İmaret sahilinde 12 yaşındaki çocuk kayboldu!

Karasu’dan İskeçe’nin ova bölgesine su taşınacak