Anasayfa

21-03-2023
ABTTF'den, Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü açıklaması
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonunun (ABTTF), 21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı açıklamada, Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ırkçı ve ayrımcı uygulamaların sona erdirilmesi istendi.
21 Mart 2023 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonunun (ABTTF), 21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı açıklamada, Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ırkçı ve ayrımcı uygulamaların sona erdirilmesi istendi.

ABTTF'nin açıklamasında, "Buna en açık örneklerden biri de bugün yalnızca spor kulübü taraftar derneği olan Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kaydının iptal edilmesi için açılan dava ve bu konuda yapılan ırkçı açıklamalardır." ifadesi dikkat çekti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "BM Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'nin 75'inci yıl dönümünü kutladığımız 2023'te ülkemizde ırkçılık ve ırka dayalı ayrımcılığın, ırk temelinde nefret söyleminin artışa geçmesi endişe vericidir. Zira Batı Trakya Türk toplumu kendi ülkesinde geçmişte olduğu gibi bugün de tehdit ve tehlike olarak görülmeye devam etmektedir. Devlette, hükümette ve siyasette hakim bu algı medyada da kasıtlı olarak bu şekilde yansıtılmaktadır. Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk'ün de ifade ettiği üzere ırkçılık ve ırk ayrımcılığı ile mücadele acil öneme sahiptir, bu konuda sözde değil özde adım atılması gerekmektedir. Zira hep söylediğimiz gibi ülkemizin yöneticileri toplumumuzun yıllardır maruz kaldığı sistematik ayrımcılığın üstünü örtme çabası içerisinde başka bir gerçeklik yaratmaya çalışırken bölgemizdeki durum bunun tam tersidir. Buna en açık örneklerden biri de bugün yalnızca spor kulübü taraftar derneği olan Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kaydının iptal edilmesi için açılan dava ve bu konuda yapılan ırkçı açıklamalardır. Ülkemiz Yunanistan'dan toplumumuzu bir tehdit ve tehlike unsuru olarak görmekten ve göstermekten vazgeçmesini istiyor, kendi ülkemizde haklarımıza saygı duyularak, hak ettiğimiz şekilde, ırkçı ve ayrımcı uygulamalara maruz kalmadan yaşamak için ülkemizden gerekli adımları atmasını talep ediyoruz." dedi.

Haberler


Aynoroz’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Soydaşlar Başkonsolosluğun bayramlaşma töreninde buluştu

Panathinaikos başantrenörü Ataman ve kulüp sahibi Yannakopulos’a ceza

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

Olimpiakos, Panathinaikos AKTOR’u yenerek final serisinde 2-1 öne geçti

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Ahmet Kurt’dan bayram mesajı

Caner İmam’dan bayram tebriği

Erdem Hüseyin’den Kurban Bayramı mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği