Anasayfa

01-04-2023
AA, Yunan gazetecilere kamera hediye etti
AA, Türkiye'deki depremlerde ekipmanı hasar gören Yunan gazetecilere kamera hediye etti.
1 Nisan 2023 Cumartesi

Anadolu Ajansı (AA), Yunanistan'daki gazeteci meslektaşlarla dayanışma çerçevesinde, Türkiye'deki deprem felaketi sırasında görev yaparken ekipmanı hasar gören gazetecilere kamera hediye etti.

Deprem felaketini haberleştirmek üzere Hatay'da çalışan Yunan gazetecilerin kameralarının kimliği belirsiz kişilerce kullanılamaz hale getirilmesinin ardından harekete geçen AA, Yunan meslektaşlarına iki kamera gönderdi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Yunan gazetecilere gönderdiği mektupta, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

AA'nın, tüm gazetecilerin çalışmalarını güvende sürdürebilmelerinin önemine inandığını vurgulayan Karagöz mektubunda, "Türkiye'deki tüm devlet kurumlarının bu konuda sizinle aynı üzüntüyü paylaştığını bildirmek isterim. Bu olayın tüm yönleriyle araştırılıp, gazetecilerin mesleklerini özgürce icra etmesinin en üst seviyede sağlanacağından emin olabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

Karagöz, AA'nın gazetecilere dayanışma nişanı olarak gönderdiği ekipman için "Size gönderdiğimiz bu hediyeyi kabul etmeniz bizim için bir onur olacaktır. Bu ekipmanın en zor şartlarda dahi gazetecilik görevinizi yapmanıza katkıda bulunmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Gazeteciler, AA'nın hediyesini kabul ederek teşekkürlerini bildirdi.


Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu