Anasayfa

07-04-2023
'Çelik çit uluslararası hukuk sorununa sebep olacak'
Eski bakan Yannis Muzalas Meriç'teki (Evros) çelik çit ile ilgili açıklamalarda bulundu.
7 Nisan 2023 Cuma

SİRİZA hükümeti döneminde Göç Politikaları Bakanlığı yapan Yannis Muzalas, Meriç ilinde yapımı devam eden çelik çit ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Sto Kokkino' sitesine konuşan Muzalas, mevcut çit sebebiyle Yunanistan'ın uluslararası mahkemelerde yargılanabileceğini belirtti. Şu anda 65 ülkede çitler olduğunu söyleyen Muzalas, söz konusu çitlerin göçmen akınını engelleyemediğini tam tersine göçmen akınını iki kat arttığını kaydetti.

Evros'ta inşa edilen çitin Yunanistan toprakları içinde olduğunu hatırlatan Muzalas, bu sebeple ülkenin uluslararası mahkemelere konu olabileceğini söyledi. Çitin Yunanistan toprakları içinde olduğunu, bu durumda çite kadar ulaşacak göçmenlerin ülke topraklarına girmiş olacağını kaydeden Muzalas, "Göçmenleri kabul etmememiz durumunda uluslararası hukuka aykırı davranmış olacağız." ifadelerini kullandı. Söz konusu çit sayesinde 5 milyon metrekarelik Yunanistan toprağının "işe yarayamaz" hale geleceğini ifade eden Muzalas, göçmen sorununa karşı en uygun çözümün AB topraklarına farklı yollardan geçmek isteyen göçmenlerin engellenmesi için ortak bir politikanın belirlenmesi olduğunu ifade etti.

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu