Anasayfa

12-04-2023
İlias Kasidiaris'in partisine yönelik 'önleyici' düzenleme kabul edildi
Altın Şafak partisi davasında hapis cezasına çarptırılan İlias Kasidiaris'in partisinin seçimlere katılmasına engel olarak nitelendirilen yasal değişiklik meclis gündemine getirildi.
12 Nisan 2023 Çarşamba

Irkçı Altın Şafak partisinin eski yöneticisi ve "Yunanlılar" partisi kurucusu İlias Kasidiaris'in partisinin seçimlere girmesinin önüne geçilmek üzere meclise getirilen düzenleme oylandı. Yasal düzenleme çerçevesinde siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin Yargıtay Birinci Dairesinin tüm yargıçları tarafından kontrol edilmesi öngörülüyor.

Eski düzenlemeye göre aday listeleri 5 kişilik bir komisyon tarafından kontrol ediliyordu. Yeni yasal düzenleme YDP ve PASOK partilerinin desteğiyle kabul edildi. SİRİZA partisi oylamaya katılmazken, Yunanistan Komünist Partisi, Yunan Çözümü ve MERA 25 partileri ise ret oyu kullandı.

İçişleri Bakanı Makis Voridis yeni düzenlemeyle birlikte suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan mahkum olan kişilerin seçimlere katılamayacağını belirtti. Hatırlanacağı üzere "Yunanlılar" partisi kurucusu İlias Kasidiaris, ırkçı Altın Şafak partisi davasında suç örgütü yönetmek suçundan mahkum olmuştu.

Söz konusu yasal düzenlemeyle meclisin yasama dönemi de sona erdi. Önümüzdeki günlerde kutlanacak Paskalya yortusundan sonra meclis seçimler nedeniyle kapanacak.

Haberler


GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA

Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu