Anasayfa


27-04-2023
Resim sergisine müdahale eden ırkçı gruba soruşturma başlatıldı
Selanik’te bir sergiye, Altın Şafak sempatizanlarının yaptığı müdahaleden sonra savcılığın soruşturma başlattığı bildirildi.
27 Nisan 2023 Perşembe

Selanik’te bir sergiye, Altın Şafak sempatizanlarının yaptığı müdahaleden sonra savcılığın soruşturma başlattığı bildirildi.

Devlet Haber Ajansı AMNA’nın haberine göre, Kuzey Makedonyalı sanatçı Sergej Andreevski’nin Selanik’teki resim sergisine ırkçı parti Altın Şafak sempatizanlarının müdahale etmesi üzerine savcılık saldırganların kimliklerinin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Soruşturma için Yunan Polis Teşkilatına bağlı Irkçı Şiddetle Mücadele Birimi görevlendirilirken, bu kapsamda sergiyi düzenleyenler ve olay sırasında orada bulunanların ifadesine başvurulacak.

Saldırganlar, resim sergisini düzenleyenlere zorla eserleri duvardan indirtip sergiye geçişi engellemek için salonun girişine kırmızı bant çekti.

Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, Ekim 2020’de Yunan mahkemesince "suç örgütü" kabul edilmiş, parti yöneticilerine hapis cezası verilmişti.

KUZEY MAKEDONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEPKİ
Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da olay yerine polis çağrıldığı ve gerekli bilgilendirmenin yapıldığı belirtildi.

Olayla ilgili Kuzey Makedonya’nın Selanik Başkonsolosluğu, Atina Büyükelçiliği ve Yunanistan yetkili makamlarıyla temasa geçildiği aktarılan açıklamada, "Yunanistan’ın Üsküp Büyükelçisi Sofia Filippidu, bugün Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Komşumuzdan faillerin ortaya çıkarılması ve yargılanması noktasında alınacak önlemler hakkında resmi beklentiler iletilecek." ifadesi kullanıldı.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor