Anasayfa

17-05-2023
Büyükelçi Lalakos, Fredi Beleri için Arnavutluk'a gidiyor
Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Teoharis Lalakos'un, seçimlerden iki gün önce oy satın alma suçlamasıyla Arnavut polisi tarafından gözaltına alınan Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri ve Panteli Kokavesi ile görüşmek üzere Arnavutluk'a gittiği belirtildi.
17 Mayıs 2023 Çarşamba

Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Teoharis Lalakos'un, seçimlerden iki gün önce oy satın alma suçlamasıyla Arnavut polisi tarafından gözaltına alınan Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri ve Panteli Kokavesi ile görüşmek üzere Arnavutluk'a gittiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın talimatıyla Arnavutluk'a giden Lalakos'un, söz konusu kişilerin sağlık durumu ve gözaltı koşulları hakkında bilgi alacağı, ayrıca Yunanistan'ın Tiran Büyükelçiliği ile istişare halinde atılacak bir sonraki adımların değerlendirileceği kaydedildi.

Yunanistan'ın Tiran Büyükelçisi Konstantina Kamiçi'nin, Beleri ve Kokavesi ile görüşme talebinde bulunduğu, tutukluların aileleri ve avukatlarıyla da sürekli temas halinde olduğu ifade edildi.

Atina - Tiran arasındaki ilişkileri geren Beleri'nin tutuklanması seçimlerden iki gün önce gerçekleşmişti. Arnavutluk'un Himara kentinde pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Yunan azınlığı temsil eden aday Fredi Beleri, Başbakan Edi Rama hükümetinin desteğini alan rakibi Jorgo Goro'yu geride bırakarak Himara Belediye Başkanı seçilmişti.

Haberler


AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA

Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak