Anasayfa

29-05-2023
21 Mayıs'ta seçilen milletvekilleri yemin etti
21 Mayıs seçilen milletvekilleri dün (28 Mayıs Pazar) yapılan törenle yemin etti.
29 Mayıs 2023 Pazartesi

Yunan Parlamentosu, 36 gün sonra yeniden açıldı. Düzenlenen törende meclisteki 300 vekil yemin ederek göreve başladı.

Azınlık milletvekilleri Özgür Ferhat, Hüseyin Zeybek, Burhan Baran ve İlhan Ahmet de Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti.

Bu arada, bugün meclis başkanı seçildi. Geçen dönem de Meclis Başkanı olan Konstandinos Tasulas, Yeni Demokrasi Partisi tarafından aday gösterildi. 296 milletvekilinin katıldığı oylamada Tasulas, 270 oy aldı.

Meclis başkanı seçimi için yapılan oylamaya SİRİZA milletvekilleri Sia Anagnostopulu ve Hüseyin Zeybek katılmazken, YDP milletvekili Antonis Samaras ve SİRİZA milletvekili Othon İliopulos yurt dışında bulundukları için için oylamada yer almadı.

SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras, SİRİZA milletvekilleri Olga Gerovasili, Sokratis Vardakis ve PASOK milletvekili Burhan Baran ise oylamaya katılmadılar ancak mektupla oy kullandılar.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi araç filosuna yeni iş makinesi ekledi

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Gümülcine’de Doğal Gaz Sıkıştırma İstasyonu açıldı

Prof. Dr. Lekkas depremi değerlendirdi

İskeçe’de deprem!

Zohran Mamdani, New York’un ilk Müslüman belediye başkanı oldu

Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı